Vakuudellinen laina voi olla edullisempi,

mutta aina se ei ole näin. Hae nyt kauttamme vakuudetonta lainaa ja katso millaiseen hintaan sen voisit parhaimmillaan saada!

 

Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

    

   Vakuudellinen laina voi olla edullisempi

   Yhdistä luotot yhdeksi lainaksi ja säästä tuhansia euroja!

   Check iconTarjous yli 25+ pankilta 1 hakemuksella.

   Check iconIlman piilokuluja.

   Check iconLähetä hakemus ja  valitse edullisin laina vertailusta. 

   Creditumin käyttö on ilmaista eikä sido sinua mihinkään! Tarkista oma korkotasosi vaikka heti.

   Näin saat lainaa ilman vakuuksia Creditumin kautta

   1. Täytä ilmainen hakemus

   Hakemuslomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi. Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi yli 20 rahoituslaitokselle ja pankille.

   2. Selaa lainatarjouksia

   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksyttyjä lainatarjouksia sähköpostiisi. Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella lainatarjouksia sieltä.

   3. Viimeistele hakemus

   Kun olet selannut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä sopivimman ja viimeistellä hakemuksen. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit myös jättää hakemuksen viimeistelemättä.

    

   Voit täyttää hakemuksen tämän sivun yläreunassa.

   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, voit halutessasi vain tarkistaa oman korkotasosi.

   Vakuudellinen laina – edullisempi laina vakuuksilla

   Erilaiset lainamahdollisuudet jakautuvat yleensä kahteen pääryhmään, vakuudellinen ja vakuudeton laina. Vakuudellinen laina on usein pidempi aikaisempi ja edullisempi vaihtoehto kuin vakuudeton malli. Lainan saamiseksi on asetettava vakuudeksi takaisinmaksusta jotain muuta omaisuutta kuten esimerkiksi asunto, auto, vene tai kesämökki, omaisuuden sijasta voidaan käyttää myös takaajaa.

   Koska vakuudellista lainaa haetaan yleensä jotakin suurempaa hankintaa, kuten esimerkiksi kesämökkiä, autoa, venettä tai asuntoa varten ja takaaja joutuu viime kädessä velan takaisin maksajaksi, on syytä miettiä henkilötakaajan valinta huolellisesti. Lainalla hankittava omaisuus toimii vakuutena 75% lainattavasta summasta, loppusumma voidaan vakuuttaa esimerkiksi käteisvaroilla.

   Vakuudellinen laina ja Creditum

   Suomessa vakuudellista lainaa eivät myönnä erilaiset verkossa toimivat rahoitusyhtiöt, vaan sen saa ainoastaan perinteisistä suomalaisista pankeista. Hakemuksen voi toki täyttää myös verkkopankin sivuilla. Vakuudellinen laina vaatii yleensä lainaneuvottelut, joissa kartoitetaan muun muassa lainaa hakevan takaisinmaksumahdollisuuksia.

   Hyvillä ja säännöllisillä tuloilla varusteltu luoton hakija saa todennäköisesti hakemuksen hyväksytyksi, kunhan tulot ja lainaa haettava summa ovat realistisessa suhteessa keskenään, eikä hakijalla ole jo entuudestaan useita muita lainoja.

   Lainaneuvotteluissa käydään myös läpi hakijan mahdollista vakuutta ja sen arvoa, sillä neuvotteluiden tarkoituksena on varmistaa hakijan selviytyminen lainan takaisin maksusta ilman isompia taloudellisia vaikeuksia.

   Creditum.fi on kotimainen palvelu, jonka tarkoituksena on auttaa kuluttajaa löytämään omaan tarpeeseensa sopiva, matalakorkoinen laina. Kyseessä ei ole lainaa välittävä laitos, vaan ennemminkin markkinointikanava erilaisille luottolaitoksille, sillä sen yhteistyökumppanit hoitavat hakemuksien kilpailuttamisen ja lainanvälittämisen.

   Creditumilla on mahdollista tavoittaa jopa 25 pankkia ja rahoitusyhtiötä, eikä lainahakemuksen kirjaaminen palvelun sivustoille sido sinua mihinkään, tai vaadi minkäänlaisia veloituksia. Ei siis yksinkertaisesti ole minkäänlaista syytä olla hyödyntämättä tätä aikaa ja hermoja säästävää palvelua. Sähköpostiisi kilahtelevat pankkien edullisimmat tarjoukset aina selkokielellä, jotka esitellevät muun muassa kuukausieriä, lainan maksuaikaa, korkoja ja muita sivukuluja.

   Miksi ottaa vakuudellinen laina?

   Vakuudellisella lainalla ei yleensä ole minkäänlaista ylärajaa, jota enempää sitä ei voisi yrittää itselleen saada. Siksi sen maksuajat voivat venyä jopa kymmeniksi vuosiksi, toisin kuin muilla lainamalleilla. Pidempi maksuaika tietysti mahdollistaa pienemmät kuukausierät ja edullisemmat korot, mutta korkoihin vaikuttaa myös jokaisesta hakijasta pankissa tehtävä riskiarvio.

   Riittäväksi koettu vakuus voi parantaa tuon riskiarvion tuloksia. Jos lainanmaksaja ei selviytyisikään jostain syystä takaisinmaksusta, voi pankki periä vakuuden ja saada sen kautta antamansa luoton takaisin. Joissain tapauksissa vakuudellinen laina voi osoittautua parempien ehtojensa takia sopivammaksi vaihtoehdoksi, vaikka haussa olisikin pienempi lainattava rahasumma.

   • Yleensä otetaan 10 000 eurosta isompia summia
   • Ei ylärajaa haettavalle luottomäärälle
   • Pidempi maksuaika
   • Kokonaisuudeltaan edullisempi vaihtoehto

   lainat

   Vakuudellinen laina Creditumin kautta

   Creditumin kautta ei voi hakea vakuudellista lainaa. Creditumin kautta jokainen voi kuitenkin hakea yhdellä hakemuksella jopa oli 25 toimijalta vakuudetonta lainaa. Palvelu on ilmainen, eikä sido hakijaa mihinkään, joten sitä voi käyttää ihan vain yleisen korkolainan tarkistamiseen toiveissa olevalle lainalle.

   Lomakkeeseen pyydetään vain kaikki lainan kannalta tärkeät tiedot, eikä mitään ylimääräisiä yksityistietoja. Helpoksi ja nopeaksi tehdyn hakemuksen täyttämiseen ei tarvita pankkitunnuksia tai mobiilivarmenteita.

   Palvelussa tietoliikennettä suojataan turvallisella ja luotettavalla SSL- suojauksella, tarvittaessa saat apua ja tukea Creditumin asiakaspalvelusta sähköpostitse. Hakemuksen lähetettyäsi saat eri luotonantajien tarjouksia sähköpostiisi jopa 15 minuutissa. Saamasi tarjoukset esittelevät selkeästi kuukausierät ja kokonaiskulut, joten voit budjetoida kunnolla tulevat takaisinmaksukuukaudet.

   1. Täytä hakemus huolellisesti; hakemuksessa kysytään perushenkilötiedot ja tulot
   2. Selaa lainatarjouksia; esihyväksytyt lainatarjoukset sähköpostiin tai asiakaspaneeliin
   3. Hyväksy tarjous; valittuasi tarjouksen voit viimeistellä hakemuksen tai jos hakemus ei miellyttänyt sinua voit aina jättää tarjouksen hyväksymättä

   Vertaile eri lainanantajia

   Varallisuustilanteesta riippumatta lainan hakeminen on aina iso päätös, joten erilaisten lainamallien lisäksi on järkevää verrata eri lainanantajia ja niiden yleistä valikoimaa. Mitä huolellisemmin lainan hakemista suunnittelee etukäteen, sitä varmemmin sen tuomista vaatimuksista selviytyy.

   Koska vakuudellinen laina on yleensä muita lainoja suurempi rahamäärältään, se vaatii kuitenkin pitkän sitoutumisen. Aivan kuten avioliitossakin, on hyvä tutustua juurta jaksain tulevaan kumppaniin, jotta se ei pääsisi yllättämään ikävästi.

   Eri lainan tarjoajilla voi olla omia ehtoja tai säännöksiä, jotka saattavat helposti jäädä huomaamatta. Ikävänä yllätyksenä tuleviin lisäkuluihin ei ole tietenkään osannut varautua.

   Nordea vakuudellinen laina

   Nordea on yksi Suomen suurimmista ja suosituimmista pankeista. Heiltä saa vakuudellista lainaa yli 10 000 euron suuruisiin kertahankintoihin, kuten asuntoon, veneeseen tai autoon. Kun laina-aika voi olla jopa 20 vuotta, saa Nordeasta itselleen varsin pitkäaikaisen kumppanin.

   Hakija saa itse valita lainalleen maksuajan, kuukausisumman sekä eräpäivän, mikä on vakuudellinen laina hakuprosessissa plussana.

   Jokaiseen lainaan liittyvän lyhennysjouston ansiosta lainaajan on mahdollista säädellä oman kuukausittaisen varallisuustilanteensa mukaisesti lainan lyhennystään pienemmäksi tai suuremmaksi. Korkokatto takaa lainan korkojen pysyvän tiettyjen rajojen mukaisina. Takaisinmaksua voi turvata Nordean MyLife vakuutuksella, joka varmistaa sujuvan maksamisen tulojen tippumisesta huolimatta.

   Säästöpankki vakuudellinen laina

   Vakuudellista lainaa, esimerkiksi asuntolainaa, on mahdollista hakea Säästöpankista jopa 30 vuoden takaisinmaksusuunnitelmalla. Asuntolainan vakuudeksi käy ostettava asunto, kesämökki, arvopaperit tai käteisvarannot. Vakuudellinen laina joustaa yllättävien menojen syödessä kuukausibudjettia, mutta kuukausieriin tulevista muutoksista on tehtävä ensin ilmoitus pankkiin.

   Myös Säästöpankki tarjoaa turvaa lainan maksuun esimerkiksi kiinteän koron tai korkoputken muodossa. Korkoputken voi neuvotella pankin kanssa sellaiseksi, että se pysyy sovittujen rajojen sisällä.

   Lisäksi uusiin ja vanhoihin lainoihin on saatavilla Säästöpankki Balanssi niminen lisäturva, joka mahdollistaa takaisinmaksun pidempi aikaisen maksukykyyn vaikuttavan elämän muutoksen sattuessa, esimerkiksi työttömyys, sairastuminen tai vammautuminen.

   OP vakuudellinen laina

   Vakuudellinen laina OP: ssa alkaa 8 000 eurosta ja lainasta saa OP bonuksia. Se voidaan neuvotella juuri asiakkaalle sopivaksi ja myös siihen on mahdollista ottaa korkokatto. Lainaturva takaa takaisinmaksun asiakkaalle sattuvissa yllättävissä elämän muutoksissa.

   OP vakuudellinen laina voidaan hakea ja neuvotella verkon välityksellä, eli sinun ei tarvitse poistua kotisohvalta lainakäsittelyn missään vaiheessa. Verkkoallekirjoitus lainasopimukselle tehdään verkkopankkitunnuksilla tunnistautumalla. Ylimääräisiä lyhennyksiä tehtäessä kuukausierä pysyy samana, eikä tehdystä maksusta koidu lisäkuluja. Lainan kerryttämiä OP bonuksia käytetään esimerkiksi pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin, eli keskittämällä kaikki vakuutus ja pankkipalvelut yhteen taloon voit saada kouriin tuntuvia etuja.

   Lainan korko vaikuttaa lainan hintaan

   Luotettavin seurattava mittari eri tarjouksia selatessa on lainan todellinen vuosikorko, joka onkin, kuten jo mainittiin, suurin lainan hintaan vaikuttava tekijä. Vakuudellisen lainan, niin kuin muidenkin lainojen, sivukulut kuten avausmaksut muunnetaan yhdeksi isoksi koroksi, joista koostuu lainan todellinen vuosikorko.

   Lainalle kertyviä sivukuluja ovat esimerkiksi lainan käyttöönotosta perittävä avausmaksu ja erilaiset tilin hoitomaksut.

   Edullisin vakuudellinen laina löytyy, kun tarkastelee laina-aikaa todellisen vuosikoron lisäksi. Lyhyemmällä laina-ajalla kuukausierät voivat kasvaa todella suuriksi ja vetää talouden tiukalle. Siksi kannattaa ennemmin valita pidempi laina-aika. Usein lainaa on mahdollista lyhentää esimerkiksi useampia eriä kerralla tai suurempia määriä kuin aiemmin on sovittu.

   Miksi kannattaa kilpailuttaa vakuudellinen laina Credatumilla?

   Credatumilla tehdyt lainahakemukset saavat aina vastaukseksi selkeällä Suomen kielellä annetun esihyväksytyn tarjouksen, jossa lainan kaikki kulut on esitelty niin kuukausierissä kuin lainan kokonaissummassa.

   Näin lainahakija välttyy suurimmilta ikäviltä yllätyksiltä aloittaessaan lainansa takaisinmaksu prosessia. Vakuudellista lainaa harkitessaan kannattaa kilpailuttaa lainoja, ihan vaikka vain nähdäkseen minkälaista korkoa ja luottoa juuri sinun on mahdollista saada.

   Lähettämällä yhden hakemuksen saat kaikilta vakuudellista lainaa tarjoavilta yhteistyökumppaneilta heidän parhaimman tarjouksensa, joten voit oikeasti säästää jopa tuhansia euroja. Sen sijaan, että alkaisit itse hakea yksittäisiltä pankeilta tai soitella ja kysellä lainamahdollisuuksia, saat Credatumilta listauksen suoraan sähköpostiisi tai asiakaspaneeliin.

   Milloin kannattaa ottaa vakuudellinen laina?

   Jokaisella lainamallilla on omat etunsa ja hyötynsä, vakuudellisella lainalla saa yleensä suuremman summan lainattua kuin esimerkiksi vakuudettomalla lainalla. Vakuudellinen laina sopii erityisesti sellaisille hakijoille, joilla on melko varmat säännölliset ja riittävät tulot, sekä jotain vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta.

   Usein isompaa lainaa varten kannattaa säästää, sillä käteisvarojen asettamisen vakuudeksi lainalla hankittavan asian lisäksi voi saada vieläkin isomman lainasumman. Vakuudellinen laina on yleensä jopa kymmenien vuosien mittainen sitoumus, joten omaa varallisuutta kannattaa arvioida ja ennakoida mahdollisimman tarkasti ennen sellaiseen leikkiin ryhtymistä.

   Lainaa vakuuksilla haetaan yleensä isompaa kertaluontoista maksua vaativaa hankintaa, kuten esimerkiksi asuntoa, kesämökkiä, venettä tai autoa varten.

   Kuka voi hakea vakuudellista lainaa?

   Koska vakuudellinen laina haetaan aina jostakin perinteisestä suomalaisesta pankista, sen ensimmäisenä vaatimuksena voidaan pitää jonkin suomalaisen pankkitilin omistamista. Vakuudellinen laina vaatii myös tasaisia lainasummaan nähden riittävän suuria tuloja sekä moitteettomia luottotietoja, joissa ei ole useita maksuhäiriömerkintöjä. Lainaa voi periaatteessa hakea niin opiskelijat kuin eläkeläisetkin.

   Hakijalla ei tulisi myöskään olla jo entuudestaan useita muita lainoja, sillä usein pankit katsovat sellaisen vetävän talouden liian tiukalle eivätkä siksi halua enää myöntää lisää velkaa, tämä koskee myös vertaislainoja.

   Suomen pankista lainaa hakevan on oltava täysi-ikäinen, usein yli 20-vuotias sekä asuttava pysyvästi Suomessa. Ulkomailla vietettyjen vuosien aikana pankkien näkökulmasta viimeisimmät luottotiedot ovat ikään kuin nollautuneet.

   Vakuudellinen laina nopeasti netistä

   Koska vakuudellinen laina otetaan usein suurta määrää rahaa vaativan hankinnan ostoon, se on iso päätös paitsi sen ottajalle myös yhtälailla sen antajalle. Vaikka lainan hakeminen ja siitä neuvotteleminen onnistuu näppärästi omassa rauhassa netin tai puhelimen välityksellä, sen käsittelemisessä kaikkine tulotietojen tarkistamisineen kestää yleensä muutaman pankkipäivän ajan.

   Ennen esimerkiksi kesämökkikaupoille rynnistämistä kannattaakin laittaa lainahakemus menemään hyvissä ajoin, siten ehdit todennäköisesti saada lopullisen lainapäätöksen ja voit laittaa tarjouksen vetämään heti sopivan löydettyäsi. Käsittelyt vievät aikaa, sillä jokainen hakemukseen ilmoitettu tieto hakijan tuloista ja menoista tarkistetaan veroilmoituksesta ja palkkakuiteista, jos tiedoissa on virheitä hakemus hylätään.

   Vakuudellinen laina on mahdollista saada netistä nopeammin, sillä hakemuksen voi täyttää itselleen sopivaan aikaan ja lainaneuvottelut onnistuvat yleensä puhelimen välityksellä heti pankin käytyä hakemuksen läpi.

   Täten lainan hakijan ei tarvitse varata erillistä asiointi aikaa pankkikonttorilla vierailuun ja hakemuksen vireille laittamiseen. Mitä tarkemmin ja huolellisemmin lainahakemuksen täyttää, kaikkine vaadittavine ajan tasaisine liitteineen muun muassa vakuuksista, veroilmoituksista ja tulotiedoista, sitä nopeammin lainatarjouksen voi saada.

   Oman taloudellisen tilan tarkka budjetointi ennen lainan hakua auttaa, sillä hakemuksessa kartoitetaan esimerkiksi tulojen ja menojen suhteen tasapainoisuutta sekä pakollisten menojen jälkeen hakijalle jäävän summan riittämistä lainan takaisin maksuun.

   Millaiset korot vakuudellinen laina sisältää?

   Keskimääräisen vakuudellisen lainan korkoprosentin määrittäminen on vaikeaa, sillä jokainen pankki ja lainantarjoaja voivat määritellä oman korkotasonsa joskus jopa lainakohtaisesti, yleensä kuitenkin suuremmilla pankeilla on mahdollisuus tarjota lainoilleen matalampia korkoprosentteja kuin pienemmillä pankeilla.

   Lainatarjouksessa kerrotaan aina lainan kokonaiskorko, joka pitää sisällään pankin marginaalin, eli pankin itselleen ottaman osuuden ja viitekoron, eli sen hetkisen korkoprosentin sekä kaikki lainan nosto- ja hoitokulut. Hyvällä pankilla on lainoissaan mahdollisimman pieni marginaali ja matalat korot, tällaisia pankkeja ovat jo vakavaraisen tilan luoneet suomalaiset pankkijätit, kuten esimerkiksi Säästöpankki, Nordea, Danske Bank, Osuuspankki ja S-Pankki.

   Jonkin verran hakijan on itse mahdollista vaikuttaa hakemansa vakuudellisen lainan korkoprosenttiin, sillä hän voi valita ottaako lainalleen joko kuuden tai 12 kuukauden Euriborin, tai Primen.

   Prime tarkoittaa pankin määrittelemää koko laina-ajan samana vakio prosenttiosuutena pysyvää korkoa, jonka etuna on sen muuttumattomuuden tuoma ennakoitavuus. Euribor puolestaan muuttuu maailman kulloisenkin taloudellisen tilanteen luoman tason mukaisesti, sitä kuitenkin tarkastetaan joko puolen vuoden tai vuoden välein asiakkaan toiveesta riippuen. Vaikka Euribor ei olekaan aina ennakoitavissa, se voi osoittautua ajoittain jopa edullisemmaksi vaihtoehdoksi kuin alati samana pysyvä, pankin omasta korkotasosta riippuva Prime.

   Miten valita paras vakuudellinen laina?

   Yhtä, oikeaa lainaa on vaikeaa kruunata parhaaksi vakuudelliseksi lainaksi tai edes parhaaksi lainanantajaksi, sillä jokaisella hakijalla on omanlaisensa tarpeet ja toiveet lainaa ja sen tarjoajaa koskien.

   Vakuudellista lainaa miettiessään tärkeintä on kartoittaa omat toiveensa ja varallisuustilanteensa mahdollisimman tarkasti ja huolellisesti, jotta juuri sopiva tarjoaja löytää parinsa oikeasta lainan hakijasta. Ennen virallisen lainatarjouspyynnön lähettämistä voisi olla järkevää vain kokeilla esimerkiksi erilaisilla laskureilla sinun tuloillesi tarjottavaa kuukausierää, kokonaissummaa ja korkotasoa. Itselleen voi myös kirjata jonkinlaista listaa ehdoista ja muista asioista, jotka lainasta on ehdottomasti löydyttävä ja mistä on varaa joustaa.

   Pitkän ja huolellisen pohdinnan jälkeen voi varsinaisen lainanhakuprosessin aloittaa hyödyntämällä esimerkiksi Creditumin kotimaista lainan kilpailuttamiseen erikoistunutta palvelua, joista saa sujuvasti jokaisesta pankista lainatarjouksen vain yhdellä helpolla hakulomakkeella.

   Sähköpostiin tulleesta listauksesta löytyy selkokielellä esiteltynä jokaisen mahdollisen vakuudellisen lainantarjoajan tarjoukset, vaikka niistä ei heti löytyisikään juuri sinulle sopivaa pankkia pariksi lainaurakkaasi. Näet silti tarjolla olevan korkotason ja saat osviittaa yleisestä lainavalikoimasta.

   Paras laina on tietysti mahdollisimman edullinen niin kuukausieriltään kuin kokonaissummaltaankin. Hinnan lisäksi on tärkeää löytää juuri sinun omiin tarkoituksiisi parhaiten sopiva yhteistyökumppani, jotta pitkäaikainen maksusuhde tuntuu joustavalta ja mukavalta.

   Vakuudellinen laina yhteenveto

   Vakuudellinen laina on jonkinlaista vakuutta, kuten autoa vastaan myönnettävä pidempiaikainen laina joka on yleensä suurempi summainen laina.

   Se otetaan yleensä jonkun hinnakkaamman kertaluontoisena maksuna suoritettavan hankinnan ostamiseksi, kuten esimerkiksi kesämökin, asunnon, auton tai veneen. Koska laina on usein suuri ja pitkäaikainen sitoumus niin pankille kuin lainaa hakevallekin yksityishenkilöllekin, on lainaan suhtauduttava riittävällä vakavuudella.

   Valmistautuminen sen ottamiseen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin tarkalla perehtymisellä ja tutkimustyöllä. Laina on hyvä kilpailuttaa löytääkseen itselleen toimivimman ja tietysti sen edullisimman vaihtoehdon kymmenistä erilaisista tarjouksista. Yleensä laina myönnetään yli 20-vuotiaalle tasaisia ja takaisinmaksun kannalta riittävän suuria tuloja saavalle henkilölle.

   Lainan hakemisen yleiset vaatimukset

   Voit hakea lainaa, kuten kulutusluottoa tai yhdistelylainaa Creditumin kautta, jos täytät seuraavat ehdot:

   Usein kysyttyä

   Mikä on vakuudellinen laina?
   Laina, jonka takaisin maksusta asetetaan jonkinlainen vakuus esimerkiksi omaisuuden avulla, on vakuudellinen laina. Vakuudeksi kelpaa esimerkiksi lainalla hankittava asia, kuten kesämökki, auto, vene tai asunto, mutta sitä varten voi yhtä hyvin ottaa myös henkilötakauksen. Vakuudellinen laina on usein pitkäaikainen ja suurempi määrältään ja sitä voi hakea vain perinteisistä suomalaisista pankeista.
   Mistä voi hakea vakuudellista lainaa?
   Vakuudellinen laina voidaan myöntää kaikista perinteisistä suomalaisista pankeista, sitä ei siis myönnetä netin erilaisista rahoitusyhtiöistä. Lainahakemuksen voi täyttää netissä ja sitä koskevat neuvottelut voidaan hoitaa helposti puhelimen välityksellä, eli kotoa poistuminen ei ole välttämätöntä. Netissä voi myös lainoja kilpailuttavien yritysten kautta tehdä yhdellä hakemuksella lainatarjouspyynnölle kaikille yrityksen yhteistyökumppaneina toimiville pankeille.
   Minkälaiset korot vakuudellisissa lainoissa on?
   Lainanhakija voi itse valita lainalleen joko kuuden tai 12 kuukauden Euriborin, jossa korko vaihtelee maailman taloudellisen tilanteen mukaan ja tarkistetaan aina puolen vuoden tai vuoden välein, riippuen asiakkaan tekemästä sopimuksesta. Asiakas voi myös valita pankin asettaman Prime koron, jossa korkotaso pysyy koko ajan vakiona. Lainaa valitessa huomio kannattaa kiinnittää pelkän viitekoron sijaan lainan todellisiin kokonaiskorkoihin.
   Kenelle vakuudellinen laina voidaan myöntää?
   Usein vakuudellisen lainan hakijalta vaaditaan yli 20-vuoden ikää, pysyvää Suomessa sijaitsee asuinpaikkaa, riittäviä ja säännöllisiä tuloja, sekä hyviä luottotietoja. Joissain pankeissa vaaditaan myös, että lainanhakija on asunut Suomessa pääasiallisesti viimeisen kolmen vuoden ajan. Myös vakuudeksi asetettavan omaisuuden arvo on hyvä selvittää etukäteen, jotta se on riittävä tae lainan takaisinmaksukyvykkyydestä.