Lainaa heti tilille
vain 1 hakemuksella

Yhdistä luotot yhdeksi lainaksi ja säästä tuhansia euroja!

Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lainaa heti tilille
   vain 1 hakemuksella

   Kilpailuta luottosi Creditumin avulla ja tee tuntuvaa säästöä!

   Check iconTarjous yli 25 pankilta 1 hakemuksella.

   Check iconKulutusluotto ilman piilokuluja.

   Check iconLähetä hakemus ja  valitse edullisin luotto vertailusta.

   Creditumin käyttö on ilmaista eikä sido sinua mihinkään! Tarkista oma korkotasosi vaikka heti.

   Onko sinulla kysyttävää? Lähetä meille viestiä osoitteseen [email protected]

   Näin haet lainaa heti tilille Creditumin kautta

   1. Täytä hakemus ilman sitoumuksia

   Kulutusluottoa koskevan hakemuslomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi. Välitämme luottohakemuksesi esihyväksyttäväksi yli 20 pankille ja rahoituslaitokselle. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, ja lisäksi se on täysin maksutonta.

   2. Vertaile kulutusluottotarjouksia

   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksyttyjä kulutusluottotarjouksia sähköpostiisi. Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella lainatarjouksia sieltä.

   3. Nosta kulutusluotto vaivattomasti

   Kun olet selannut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä sen sinulle parhaiten sopivan kulutusluoton. Jos et ole tyytyväinen saamiisi tarjouksiin, voit jättää lainatarjouksen hyväksymättä.

    

   Voit täyttää hakemuksen tämän sivun yläreunasta.

   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, voit halutessasi vain tarkistaa oman korkotasosi.

   lainat

   Vertaislaina – lainaa ihmiseltä toiselle

   Vertaislaina on perinteinen lainaamisen muoto, kun ihmiset ovat toisiltaan pyytäneet pientä lainaa yllättäviin menoihin. Nykyään ihmiset eivät halua kuitenkaan rasittaa ystävyyssuhteitaan lainaamalla, joten anonyymeille vertaislainoille on ollut kysyntää markkinoilla. Lainan hakija täyttää hakemuksen ja lainaaja sijoittaa vertaislainapalveluun, jolloin lainaajan hakema lainasumma voidaan myöntää joko yhden tai useamman sijoittajan toimesta. Kumpikaan osapuoli ei koskaan tiedä toistensa henkilöllisyyttä, jolla mahdollistetaan lainaamisen anonymiteetti.

   Yllättävissä menoissa vertaislaina auttaa

   Vertaislaina on inhimillinen lainaamisen muoto, josta hyötyvät niin lainan hakija kuin sijoittaja ja kyseessä on joukkorahoitusmuoto, josta rahoitusyhtiöt ja pankit ovat nykyään pääsääntöisesti jo luopuneet. Lainasopimus tehdään hakijan ja sijoittajien välillä ja sen ehdot on sovittavissa molempia osapuolia miellyttäväksi.

   Vertailainayhtiöt toimivat vain yhteyshenkilönä lainan hakijan ja sijoittajan välillä.

   Vertaislaina sijoittaminen

   Vertaislaina sijoittaminen on verotettavaa pääomatuloa sijoittajalle ja vertaislaina verotus koskee myyntivoittoja ja korkotuottoja. Verollisuudesta huolimatta sijoittaja jää plussalle ja useampiin kohteisiin sijoittaneena tulot voivat nousta varsin mukaviksikin tai sijoittaja voi hajauttaa sijoitustaan useampaan eri lainahakemukseen.

   Erilaisissa vertaislainapalveluissa sijoittaja voi itse määritellä, millaisen korkotuoton sijoitukselleen haluaa, jolloin lainan hakijat valikoituvat tämän määritelmän mukaan ja sijoittaja valitsee niistä itselleen sopivimman kohteen.

   Vertaislaina kokemuksia

   Monia lainanhakijoita mietityttää, mikä on vertaislaina ja kysymys on varsin aiheellinen, koska erilaisia tätä lainaamisen muotoa tarjoavia palveluja ei vielä ole kovin pitkään ollut markkinoilla. Palvelua käyttävien hakijoiden ja sijoittajien kokemukset vertaislainapalveluista ovat olleet positiivisia.

   Lainan hakijat ovat saaneet nopeasti hakemansa lainan ja sijoittajat ovat saaneet toivomansa tuoton sijoituskohteilleen ja sijoittaja on pystynyt hajauttamaan omaa sijoitustaan useampaan lainan hakijaan.

   Vertaislaina ulkomailta

   Suomessa vertaislainaa haetaan tyypillisesti suomalaisissa palveluissa, joita käyttävät sijoittajat. Sijoittajat ovat myös pääosin suomalaisia, vaikka joukossa on myös ulkomaalaisia. Mikään ei kuitenkaan estä hakemasta vertaislainaa ulkomaalaiselta vertaislainapalveluja tarjoavalta palveluntuottajalta, ja vertaislainapalvelujakin kannattaa kilpailuttaa ja vertailla keskenään huolellisesti.

   Ulkomaalaisten palveluiden ehdot voivat poiketa merkittävästi suomalaisten palveluntarjoajien yleisistä ehdoista, joten vertailun merkitys korostuu tällöin entisestään.

   Huomioi ehdot jo lainaa hakiessa

   Jos vain mahdollista, niin ennen lainahakemuksen täyttämistä hakijan kannattaa selvitellä ulkomaalaisten vertaislainojen ehtoja, koska ne voivat poiketa merkittävästi suomalaisten vastaavien palveluiden ehdoista.

   Hakijan kannalta olennaista on maksuaikataulu ja lainan todelliset kustannukset, jotka koostuvat lainan korosta ja mahdollisista tilinhoitopalkkioista ja muista kuluista. Sijoittajan kannalta olennaista on taas verokysymykset, etenkin palveluntuottajan tarjoaman alustan osalta ja lisäksi mahdolliset korkotuotot.

   Korkotaso voi olla merkittävästi korkeampi

   Siinä, missä suomalaiset vertaislainapalvelut seuraavat kansallista korkotasoa ja pitävät korot maltillisina, niin ulkomaalaiset vertaislainoja tuottavat palvelut seuraavat laajempaa kokonaisuutta korkotasossa.

   Tämän takia vertaislainapalvelut kannattaakin vertailla ja kilpailuttaa ennen lainan hakemista tai viimeistään lainaa hyväksyessä. Eri palveluja voi vertailla suhteellisen helposti keskenään, koska ehdot on selvitetty mahdollisimman selkeästi, mutta myös vertailuja tekeviä palveluja kannattaa hyödyntää apuna.

   Yleiset vaatimukset lainan saamiselle

   Vertaislaina eroaa merkittävästi esimerkiksi yhdistelylainasta tai joustolainasta.

   Voit hakea kulutusluottoa, jos täytät seuraavat ehdot:

   Usein kysytyt kysymykset

   Kuka voi hakea vertaislainaa?
   Vertaislainaa voi hakea kuka tahansa vähintään 20-vuotias henkilö Suomessa, jolla on puhtaat luottotiedot ja vakituisia tuloja. Hakijalla tulee olla pysyvä osoite Suomessa, ja vakituisiksi tuloiksi voidana laskea myös sosiaaliturvaan kuuluvat tuet ja työttömyysetuuskin voidaan laskea säännöllisesksi tuloksi. Vakituista työpaikkaa esimerkiksi ei vaadita, mutta luonnollisesti paremmat lainaehdot ja suuremman lainan voi saada, jos tulot koostuvat ansiotuloista.
   Mikä on vertaislaina?
   Vertaislaina on yksityishenkilöiden välillä solmittu lainasopimus, jossa kumpikaan osapuoli saa säilyttää anonymiteettinsä vertaislainapalvelun tarjoajan toimiessa osapuolten välillä yhteyden pidossa. Vertaislaina on mahdollista hakea nopeasti ja osapuolet pystyvät itse vaikuttamaan jonkin verran lainan ehtoihin. Isommissa lainoissa voi olla useampi sijoittaja, mutta hakija ei sitä välttämättä tiedä. Laina-aika on vertaislainoissa verrattain lyhyt ja korot voivat vaihdella merkittävästi.
   Miten vertaislainaa haetaan?
   Vertaislainaa haetaan näitä lainamuotoja tarjoavien yritysten sivuilta helposti yhdellä lomakkeella. Lomake kannattaa täyttä huolellisesti ja sen jokaiseen kohtaan kannattaa vastata, koska se nopeuttaa lainan saamista ja sen perusteella haetulle lainalle lasketaan korko. Hakija saa tämän jälkeen lainatarjoukset omaan sähköpostiinsa ja voi vertailla niiden ehtoja, ja hyväksyy itselleen parhaimman ja edullisimman vaihtoehdon. Laina hyväksytään verkkopankkitunnuksilla.
   Kuka voi sijoittaa vertaislainoihin?
   Kuka tahansa, joka on kiinnostunut sijoittamisesta, voi sijoittaa vertaislainoihin ja saada niillä mukavasti tuloja. Vertaislainoissa, kuten myös kaikissa muissakin sijoituksissa, kannattaa hajauttaa sijoituksiaan useampaan sijoituskohteeseen, jolloin riskit luottotappioihin pienenevät olennaisesti. Useilla vertaislainapalveluilla on myös sijoituksiin saatavilla sijoitusturva, joka kannattaa hyödyntää, jos kohde tuntuu vähänkään riskisijoitukselta. Sillä voi turvata ainakin sijoituksensa pääoman takaisin maksun.
   Onko vertaislainoihin sijoittaminen verovapaata?
   Vertaislainoihin sijoittaminen on verotettavaa pääomatuloa ja siihen sovelletaan kulloinkin Suomessa voimassa olevia verokantoja, joskin pääomatulon verokannat pysyvät pitkään vakaina, toisin kuin ansiotuloverotuksen verokannat. Verotettavuus koskee lainojen myymisestä kertyneitä myyntivoittoja ja korkotuottoja ja vastaavasti luovutustappiot ja luottotappiot ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. Vertaislainoista kertyneet tiedot on helppo ja nopea ilmoittaa verottajan sähköisiä kanavia hyväksi käyttäen, jolloin ne näkyvät suoraan verottajalla ja huomioidaan sijoittajan omassa verotuksessa.
   Voinko hakea vertaislainaa ulkomailta?
   Mikään ei estä hakijaa hakemasta ulkomailta vertaislainaa, mutta silloin kannattaa kiinnittää eritystä huomiota lainojen ehtoihin, koska ne voivat poiketa merkittävästi suomalaisista ehdoista. Ulkomaalaisten vertaislainapalveluiden vertailu keskenään voi olla myös työläämpää kuin suomalaisten palveluiden ja yleensä hakijat suosivat mieluummin suomalaisia vertaislainapalveluja. Hakea sitä voi silti ja kannattaakin hakea jo ehtoja vertaillakseen katsoa myös ulkomaalaisten vertaislainojen ehdot.

   Iloiset yhdistelylainan kilpailuttajat