Lähetä ilmainen
hakemus ja nosta yhdistelylaina

Yhdistä luotot yhdeksi lainaksi ja säästä tuhansia euroja!

 

Ladataan lomaketta..

 

Lähetä
ilmainen hakemus
ja yhdistä lainat

Yhdistä luotot yhdeksi lainaksi ja säästä tuhansia euroja!

Check iconTarjous yli 25+ pankilta 1 hakemuksella.

Check iconIlman piilokuluja.

Check iconLähetä hakemus ja  valitse edullisin laina vertailusta. 

Creditumin käyttö on ilmaista eikä sido sinua mihinkään! Tarkista oma korkotasosi vaikka heti.

Näin yhdistät lainat Creditumin avulla

1. Täytä ilmainen hakemus

Hakemuslomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi. Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi yli 20 rahoituslaitokselle ja pankille.

2. Selaa lainatarjouksia

Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksyttyjä lainatarjouksia sähköpostiisi. Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella lainatarjouksia sieltä.

3. Viimeistele hakemus

Kun olet selannut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä sopivimman ja viimeistellä hakemuksen. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit myös jättää hakemuksen viimeistelemättä.

 

Voit täyttää hakemuksen tämän sivun yläreunassa.

Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, voit halutessasi vain tarkistaa oman korkotasosi.

Lainojen yhdistäminen – kilpailuta lainasi Creditumilla

Lainojen yhdistämisestä on viime vuosina tullut erittäin suosittua. Yhdistämisen etu on, että kaikki olemassa olevat pienet lainat ja osamaksut voidaan kätevästi liittää yhdeksi isoksi lainaksi. Mikä miellyttävintä, nykypäivänä jokainen voi kilpailuttaa sekä yhdistää lainansa vaivattomasti verkossa – ilman aikaa vieviä pankkivierailuja. Lue alta mitä jokaisen yhdistelylainaa pohtivan tulee tietää.

Yhdistelylaina on järkevä tapa hoitaa omaa taloutta kun velallisella on käytössään esimerkiksi kaksi kallista luottoa; luottokorttivelka sekä osamaksusopimus tai miksei vanha opintolainakin.

Käytännössä yhdistelylainalla maksetaan pois olemassa olevat kalliit velat ja ryhdytään tämän jälkeen lyhentämään itse yhdistelylainaa.

Lainojen yhdistämisen hyödyt antavat jokaiselle jotakin:

 • Ison yhdistelylainan saa usein pienellä korolla
 • Lainan kuukausittaiset maksuerät ovat pienempiä kuin erillisten lainojen
 • Yksi laina ja yhdet kulut, pääset yhden lainan kanssa eroon erillisistä lainoihin liittyvistä lisämaksuista
 • Oman talouden ja kokonaiskulujen arvioinnin selkeytyminen

Lainojen yhdistäminen tuo säästöjä ja kaventaa kuluja

Viime vuosina suomalaisten yhdistelylainatarpeet ovat vastanneet kuukausitasolla noin 50-500 euron säästöä, mikä voi tarkoittaa vuositasolla jopa 600–6000 euron yhteenlaskettuja säästöjä.

Yhdistelylainan avulla lainamenojen kaventamisesta syntyvät säästöt perustuvat käytännössä siihen, ettei velallinen maksa enää erillisiä lainakuluja pienistä ja kalliista lainoistaan – vaan vain yhden lainan kuluja.

Usein yhdistelylainan maksuerät mitoitetaan velallisen kuukausittaiseen maksukykyyn, jolloin maksuerät ovat pienempiä kuin yhteenlaskettujen erillisten lainojen maksuerät.

Yhdistelylaina selkeyttää oman talouden hallintaa

Yhden lainan takaisin maksaminen ja lainakulujen hoitaminen on selkeämpää kuin useamman erillisen lainan hoitaminen.

Yhdellä lainalla kun on kuukausittain yksi maksupäivä ja yksi lyhennyserä.

Tämä helpottaa velallisen oman talouden hallintaa ja suunnittelua.

Onko yhdistelylaina lääke talouden hankalaan epätasapainoon?

Takavuosina lainojen yhdistämisen tärkeydestä on puhuttu, kun velallisen oman talouden hallinta on karannut kontrollista, eikä eri lainojen hoitamiseen löydy enää takaisinmaksukapasiteettia ylivelkaantumisen vuoksi.

Yleisessä keskustelussa ei kuitenkaan olla huomioitu sitä, ettei yhdistelylainaa kuitenkaan ole tarkoitettu tämän tyyppisten tilanteiden hoitamiseen, vaan yhdistelylainalla vastataan nimenomaan talouttaan hallitsevien velallisten tarpeeseen.

Jos lainanhakijan yhdistelylainan tarve johtuu heikosti hoidetusta taloudesta voi yhdistelylainan saaminen olla vaikeutunutta.

Lainanantajat kun kartoittavat riskinsä tarkasti, mikä tarkoittaa, ettei lainoja myönnetä henkilöille, joiden maksukyky on häiriintynyt.

Takuusäätiö kuitenkin auttaa suomalaisia ylivelkaantuneita henkilöitä, jotka tarvitsevat talouden tasapainottamiseksi niin kutsuttua järjestelylainaa.

Lainojen yhdistäminen – näin valmistaudut

Jokaisen velallisen, joka täyttää lainanantajien vaatimukset ja hoitaa omaa talouttaan huolellisesti, kannattaa hakea yhdistelylainaa, sillä se on usein edullisempaa lainaa kuin erilliset pienet lainat tai luotot.

Toki ennen yhdistelylainan hakemista taustatyöt kannattaa tehdä kunnolla. Hakijan tulee selvittää nykyisten erillisten velkojen yhteenlasketut kulut.

Tärkeää on tietää myös se, kuinka paljon velallisella on kuukausittain käytettävissä rahaa velan lyhentämiseen.

Taustatietojen keräämisen jälkeen lainanhakija voi sitten vertailla huoletta hakemuksen kautta jätettyjä yhdistelylainatarjouksia ja pohtia, mikä tarjouksista vastaa parhaiten lainanhakijan tarpeisiin.

Lainojen yhdistäminen – näin se tapahtuu

Tarvitset hetken omaa rauhallista aikaa, älylaitteen sekä tarkat tiedot nykyisistä lainoista, luotoista ja osamaksuista – lainoista jotka haluat yhdistää.

Lainojen yhdistäminen vaihe vaiheelta:

 1. Laske yhteen nykyisten luottojesi suuruus sekä kuukausikulut.
 2. Hae Creditumilta lainaa olemassa olevia velkojasi vastaavalla summalla.
 3. Vastaanota lainatarjouksia ja vertaile niiden todellisia vuosikorkoja nykyisiin kuluihisi sekä tarjouksia toisiinsa, näin kilpailutat lainasi parhaiten.
 4. Valitse se sinulle paras lainavaihtoehto.
 5. Kun lainanantaja on lopullisesti hyväksynyt lainahakemuksesi maksaa tämä lainasumman tilillesi.
 6. Lainasummalla maksat kaikki aiemmat velkasi pois.
 7. Tämän jälkeen maksat vain yhdistelylainasi korkoa sekä kuukausieriä ja sinulla on kuukaudessa lainaa varten vain yksi maksupäivä.

Mistä yhdistelylaina koostuu?

Yhdistelylainan kulut koostuvat samoista elementeistä, kuin mistä muidenkin lainojen kulut koostuvat.

Jokaisen lainanottajan on tärkeää tietää, että yhdistelylainan ottamiseen sisältyy muun muassa: kertaluontoinen lainan aloitusmaksu, luotonantaja määrittelemä kuukausittain maksettava tilinhoitomaksu sekä lainanantaja toimintatavoista riippuvainen laskutuslisä, jota useimmat lainanantaja käyttävät esimerkiksi silloin, jos lasku lähtee asiakkaalle paperisessa muodossa.

Lainan yhdistäminen nopeasti

Kotimaisen Creditumin kautta vanhat lainat voi yhdistää yhdeksi hyvin nopeasti, sillä itse hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja voit hoitaa asiat suoraan verkossa.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen lainanhakija voi saada lainatarjouksia jopa yli 20 rahoituslaitokselta tai pankilta. Creditumin kautta vanhat lainat voi yhdistää lähestulkoon välittömästi, sillä hakija saa hakemuksen lähettämisen jälkeen alustavan lainapäätöksen vain parissa minuutissa – näin ollen kalliit lainat, luotot ja osamaksut voi yhdistää kotimaisessa palvelussa turvallisesti vielä saman päivän aikana.

Paras yhdistelylaina löytyy kilpailuttamalla

Kuten kaikki muutkin lainat myös yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti.

Lainan kilpailuttaminen on tapa tarkistaa oma henkilökohtainen korkotaso, mutta samalla se on myös mahdollisuus vaihtaa lainanantajaa, jos yleisen korkotason muutokset tai lainanhakijan oma taloudellinen tilanne muuttuu merkittävästi, esimerkiksi palkankorotuksen kautta.

Kotimaisen Creditumin kautta yhdistelmälainan voi kilpailuttaa turvallisesti ja vaivattomasti verkossa esimerkiksi kotisohvalta käsin – vieläpä mihin tahansa aikaan vuorokaudesta.

Yleiset vaatimukset yhdistelylainan saamiselle

Yhdistelylaina on laina kuten mikä tahansa kulutusluotto tai joustolaina.

Yleensä lainojen yhdistelyyn haetun luoton hinnat ovat kuitenkin huomattavasti edullisempia kuin edellä mainittujen.

Yhdistelylainan edullisuuteen liittyy keskeisesti lainan suuruus, sillä usein isoissa lainoissa on pieni korko kuin taas pienissä lainoissa on puolestaan suuri korko.

Voit yhdistää lainasi, jos täytät seuraavat ehdot:

Yhdistelylaina Creditumilta

Creditumin kautta kilpailuttaessa lainanhakija saa yleensä huomattavasti edullisempia lainatarjouksia, kuin mitä hakijan itsenäisesti tekemän kilpailuttamisen tuloksena voisi saada.

Palvelumme kautta hakija saa lainatarjouksia yli 20 Suomessa toimivalta rahoituslaitokselta ja pankilta.

Kaikki Creditumin yhteistyökumppanit ovat Suomen luotonantorekisteriin rekisteröityneitä, korkokattolakia noudattavia rahoituslaitoksia ja pankkeja.

Creditumilla voit hakea yhdistelylainaa halutessasi 60 000 euroon asti, jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Kaikki luotonantajat ja pankit eivät kuitenkaan myönnä yhdistelylainaa näin pitkällä maksuajalla.

Lainan hakuvaiheessa tämä tarkoittaa sitä, että hakija saa myös sellaisia lainaehdotuksia, joissa on luotonantajalle sopiva maksuaika – vaikka se ei täsmäisikään hakijan toiveeseen laina-ajan pituudesta.

Usein kysyttyä

Mitä lainojen yhdistäminen lyhyesti sanottuna tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että velallisen voimassa olevat lainat, luotot ja/tai osamaksut kuitataan yhdellä suurella lainalla, jonka jälkeen hän siirtyy lyhentämään yksittäistä lainaa, jota kutsutaan yhdistelylainaksi.

Miksi lainat kannattaa yhdistää?

Lainoja ei koskaan kannata yhdistää suoraan, vaan vastuulliseen lainan ottamiseen liittyy aina keskeisesti taustatyön tekemisen lisäksi lainan kilpailuttaminen, jonka avulla lainanhakija löytää itselleen sen parhaiten sopivan lainan.

Lainat kannattaa lähtökohtaisesti aina yhdistää silloin, jos kilpailutuksen tuloksen lainanhakija saa voimassa olevia velkojaan edullisemman kokonaistarjouksen lainan kokonaiskuluista.

Millaisia kokemuksia ihmisillä on lainojen yhdistämisestä?

Yleinen asenneilmasto lainojen yhdistämiseen liittyen on kaksijakoinen. Mediassa nostetaan tasaisesti esille yhdistelylainoihin liittyviä riskejä, kun taas samanaikaisesti suurin osa talouttaan hoitavista velallisista on tyytyväisiä yhdistelylainansa tuomiin hyötyihin – kuin kouralliseen erillisiä lainoja erillisine kuluineen.

Yhdistelylainoihin liittyvät kokemukset ovat yksilöllisiä, kuten ovat lainojen myöntämiseen liittyvät ehdot ja korkotasotkin. Tärkeintä niin yhdistelylainan kuin minkä tahansa muunkin lainan harkitsemisessa on, että se suhteutetaan hakijan maksukykyyn.