Lähetä ilmainen hakemus
ja nosta kulutusluotto

Kilpailuta luottosi Creditumin avulla ja säästä satoja euroja!

 

Ladataan lomaketta..

 

Lähetä
ilmainen hakemus
ja nosta kulutusluotto heti

Kilpailuta luottosi Creditumin avulla ja säästä satoja euroja!

Check iconTarjous yli 25+ pankilta 1 hakemuksella.

Check iconKulutusluotto ilman piilokuluja.

Check iconLähetä hakemus ja  valitse edullisin joustava luotto vertailusta.

Creditumin käyttö on ilmaista eikä sido sinua mihinkään! Tarkista oma korkotasosi vaikka heti.

Näin haet luottoa Creditumista

1. Täytä ilmainen hakemus

Hakemuslomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi. Välitämme luotto-hakemuksesi esihyväksyttäväksi yli 20 rahoituslaitokselle ja pankille.

2. Selaa lainatarjouksia

Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksyttyjä kulutusluottotarjouksia sähköpostiisi. Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella lainatarjouksia sieltä.

3. Nosta kulutusluotto nopeasti

Kun olet selannut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä sopivimman ja nostaa joustoluoton. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit myös jättää hakemuksen viimeistelemättä.

 

Voit täyttää hakemuksen tämän sivun yläreunassa.

Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, voit halutessasi vain tarkistaa oman korkotasosi.

Kulutusluotto – hae reiluin luotto parhaimmalla korolla näin

Kulutusluotto on tyypillisesti 2000–10 000 euron suuruinen laina, jolle haetaan puolesta vuodesta muutamaan vuoteen maksuaikaa. Kulutusluottoa on mahdollista hakea ja saada jopa 60 000 euroon asti. Kulutusluotto myönnetään hakijan henkilökohtaiseen kulutukseen erilaisten hyödykkeiden ja/tai palveluiden hankkimiseksi joko vakuudellisena tai vakuudettomana lainana.

Kulutusluottoa käytetään yleensä hyvin arkisiin, mutta hieman pikkuostoksia suurempiin hankintoihin. Tällaisia ovat tyypillisesti jokin isompi yllättävä meno, keittiöremontti, auton korjaaminen tai tuleva lomamatka. Vakuudettomien kulutusluottojen tasainen suosio on jatkunut Suomessa jo pitkään. Suomen Pankin mukaan kuluttajien luottamus sekä halukkuus kestohyödykkeiden ostoon näkyy osin juuri vakuudettomien kulutusluottojen kysyntänä.

Kulutusluoton kilpailutus – avain edullisen luoton löytämiseen

Kulutusluottoa ei kannata hakea vain omasta pankista. Kulutusluotto kannattaa aina kilpailuttaa, sillä tällöin lainanhakija laittaa lainantarjoajat kilpailuasetelmaan – ja voittaja on se, joka saa lainanhakijasta uuden asiakkaan.

Nykypäivänä kilpailuttamisen voi hoitaa vaivattomasti kotisohvalta käsin vaikka omalla älypuhelimella.

Kulutusluoton kilpailuttamisen hyödyt:

Halvin kulutusluotto – vaikea löytää ilman kilpailutuspalvelua

Kulutusluotto vertailun luulisi olevan melko helppoa: kunhan etsii luotonantajien sivuilta korkoprosentit, vertailee niitä ja valitsee suoraan sen halvimman kulutusluoton. Valitettavasti asia ei ole näin yksinkertainen.

Nykyään on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että luotonantajat myöntävät lainaa henkilökohtaisella korolla hakijan taloustilanteesta riippuen.

Mitä paremmalta takaisinmaksajalta vaikutat, sitä pienemmällä korolla saat myös lainaa. Toisaalta taas korkeamman luottotappioriskin sisältävien asiakkaiden korot voivat olla hyvinkin paljon korkeampia.

Halvin kulutusluotto riippuu hakijan maksukyvyn lisäksi myös siitä, kuinka monta lainanantajaa hakija kykenee kilpailuttamaan – sillä vain kilpailuttamalla esiin nousee se halvin kulutusluotto.

Tarkkaa henkilökohtaista korkoa ei ole mahdollista selvittää ilman syvällisempää hakemuslomakkeeseen paneutumista ja sen täyttämistä. Koron saa toki tietää ennen hakemuksen lopullista lähettämistä, mutta joudut syöttämään paljon tietoja luotonantajan lomakkeisiin, ennen kuin nämä kertovat sinun lainakorkosi. Tämä vie aikaa ja ennen kaikkea kiristää hermoja.

Creditum tekee tylsän työn puolestasi

Creditum tekee yhteistyötä yli 25 rahoituslaitoksen ja pankin kanssa – me tarjoamme asiakkaillemme sen helpoimman tavan löytää se sopivin ja edullisin kulutusluotto. Creditumilla vain yksi hakemus riittää – me välitämme hakemuksesi tiedot yhteistyökumppaneillemme, jotka esikäsittelevät lainasi.

Täytä hakemus sivun yläreunassa oleva hakemus ja saat välittömästi tietää korkotasosi, tarvittaessa saat kulutusluoton heti – tämä vie vain pari minuuttia, eikä kilpailutushakemus maksa mitään. Palvelussamme et myöskään ole velvoitettu hakemaan lainaa, voit yksinkertaisesti tarkistaa oman lainatarjontasi, etkä sitoudu hakemuksen täyttämisellä yhtään mihinkään.

Kulutusluoton hakeminen – sinun tulee tehdä vain tämä

Varaa itsellesi hetki rauhallista aikaa ja älylaite, esimerkiksi älypuhelin. Tämän lisäksi listaa valmiiksi kulusi, jotka haluat kulutusluotolla kattaa. Sitten ryhdy hommiin:

1. Täytä lainahakemus

Aloita lainahakemus valitsemalla lainasumma ja laina-aika. Syötä lomakkeeseen puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja henkilötunnuksesi. Käytämme henkilötietojasi ainoastaan välttämättömään kontaktointiin sekä hakijan henkilöllisyyden varmistamiseen.

Lomakkeen jatkosivuilla tiedustellaan työ- ja taloustilannettasi. Voit myös liittää hakemukseen rinnakkaishakijan. Tämä parantaa edullisen kulutusluoton saamisen todennäköisyyttä. Kun olet täyttänyt hakemuksen ja varmistanut, että täyttämäsi tiedot ovat oikein, voit lähettää hakemuksen.

2. Tee kulutusluotto vertailu esihyväksyttyjen lainatarjousten kesken

Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat vastauksena eri rahoituslaitosten ja pankkien lainatarjouksia. Lainatarjoukset ovat esihyväksyttyjä hakemuksesi tietojen perusteella.

Suosittelemme, että käytät hetken kulutusluotto vertailuun – kulutusluotoissa saattaa olla merkittäviä eroja niin koroissa kuin laina-ajoissakin.

Tärkeintä on löytää laina, jossa on sinulle sopiva kuukausierä ja mahdollisimman pieni todellinen vuosikorko. Mitä suurempaa kuukausierää pystyt lyhentämään, sitä parempi – maksat näin pitkässä juoksussa vähemmän korkokuluja.

3. Valitse sopiva kulutusluotto ja nosta kulutusluotto heti tilille

Kun olet käyttänyt tarpeeksi aikaa lainatarjousten vertailuun, voit valita niistä sopivimman.

Käy viimeistelemässä hakemus luotonantajan palvelussa. Tätä varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Jos olet yleisimpien pankkien, kuten Nordean tai OP:n asiakas, saat rahat tilillesi välittömästi. Voit tarkistaa tilitysten nopeuden luotonantajan sivuilta. Saat lainasopimuksen sähköpostiisi ja voit aloittaa kulutusluoton käyttämisen.

Kulutusluotto vertailu – vertaile tarjouksia näin

Jokainen lainantarjoaja paketoi lainatarjouksen omanlaisekseen, mikä saattaa hieman vaikeuttaa lainatarjousten suoraa vertailua.

Kulutusluottoja vertaillessa lainanhakijan tulee kiinnittää huomionsa lainatarjousten kaikkiin kuluihin:

  1. Nimelliskoron kanssa tulee olla tarkkana, lähinnä sen vuoksi, ettei se huomioi lainakaan lainan oheiskuluja kuten avausmaksua, laskutuslisiä taikka tilin hoitamiseen liittyviä maksuja.
  2. Avausmaksujen suuruuksien kanssa tulee myös olla tarkkana. Toimijoiden asettamien avausmaksujen välillä kun on merkittäviä eroja.
  3. Vertaile kulutusluottojen todellisia vuosikorkoja toisiinsa.

Kulutusluotto heti tilille

Kulutusluoton hakemisella voi usein olla kiire, jos kyseessä on esimerkiksi äkillinen ja kallis auton korjaus tai arvokkaan kodinkoneen yllättävä uusiminen. Creditumin kautta haettavan kulutusluoton hakija saa tililleen yllä kuvatun mukaan vielä saman vuorokauden aikana kun on täyttänyt hakemuksensa. Kulutusluotto on siis käytännössä saatavilla tarpeen mukaan vaikka heti.

Kulutusluotto korko – myös kulutusluoton hinta koostuu korosta

Kuten kaikkien muidenkin lainojen, myös kulutusluoton hinta koostuu sen korosta. Koron suuruuteen vaikuttaa lähtökohtaisesti se onko kyseessä vakuudeton vai vakuudellinen laina.

Vakuudellinen vai vakuudeton kulutusluotto?

Kulutusluottoa on mahdollista hakea Suomessa joko vakuudellisena tai vakuudettomana.

Kulutusluoton hakijat pohtivat usein tulisiko luottoa hakea vakuuden kanssa vai ilman vakuutta.

Nyrkkisääntö on, että vakuudellinen laina on usein riskittömämpi lainanmyöntäjälle, jolloin se on usein myös lainanmaksajalle usein vakuudetonta lainaa edullisempi.

Vakuudellista kulutusluottoa voi hakea esimerkiksi perinteisten kivijalkapankkien kautta: vakuudellista kulutusluottoa myöntävät perinteiset pankit kuten Nordea ja Osuuspankki.Hyvä vakuus kulutusluoton hankkimista varten syntyy esimerkiksi velattoman kesämökin, tontin, metsäpalstan, asunnon ja jopa autonkin kautta. Vakuuden avulla lainanmyöntäjä saa takauksen sille, että myönnetty lainasumma palautuu aikanaan takaisin lainanantajalle.

Valitettavasti vakuudellista kulutusluottoa ei voi kilpailuttaa Creditumin kautta, mutta voit Creditumin hakemuksen avulla tarkastaa, millä korolla voisit halutessasi nostaa vakuudetonta kulutusluottoa. Palvelun käyttö on ilmaista, eikä kilpailutushakemuksen täyttäminen velvoita sinua hakemaan lainaa – jos et ole tyytyväinen lainatarjouksiin, voit jättää hakemuksen sikseen.

Vakuudeton kulutusluotto puolestaan tunnetaan myös nimellä luotto tai joustoluotto.

Jos hakijalla ei ole antaa vakuuksia tai jos kulutusluoton tarve tulee yllättäen ja nopeasti, voi luoton saada vakuudettomana. Tällöin kulutusluoton hakijan maksukyky tarkistetaan huolellisesti. Vakuudettomat kulutusluotot ovat usein jonkin verran vakuudellisia kulutusluottoja kalliimpia.

Creditumilla kilpailuttamisen hyödyt piilevät siinä, että yhdellä hakemuksella jokainen kilpailuttaa yli 25 pankkia tai rahoituslaitosta. Vain kilpailuttamalla voi todella selvittää sen, mikä luotto on juuri kullekin hakijalle edullisin. Kulutusluottojen kilpailuttaminen Creditumilla lisää mahdollisuutta myös saada hyvä kulutusluotto, sillä kilpailutusasetelma koostuu niin runsaasta joukosta pankkeja ja rahoituslaitoksia.

Voiko netistä hakea myös edullisempaa, vakuudellista kulutusluottoa?

Vaikka netin joustoluotostoista ylivoimaisesti suurin osa on vakuudettomia, netistä on myös mahdollista hakea vakuudellista kulutusluottoa. Se on kuitenkin vaikeampaa kuin vakuudettoman, sillä vakuuden vakuusarvon määrittäminen voi olla hidasta, niinpä hakemusprosessi on hitaampi kuin vakuudettomissa luotoissa.

Vakuudellista kulutusluottoa voi hakea esimerkiksi perinteisten kivijalkapankkien kautta ja niitä myöntävät esimerkiksi perinteiset pankit kuten Nordea ja Osuuspankki.

Valitettavasti vakuudellista kulutusluottoa ei voi kilpailuttaa Creditumin kautta. Voit kuitenkin täyttää ilmaisen hakemuksen sivun yläreunassa ja tarkastaa, millaisella korolla voisit halutessasi nostaa vakuudetonta kulutusluottoa tilillesi. Creditumin palvelun käyttö on ilmaista, eikä kilpailutushakemuksen täyttäminen velvoita sinua hakemaan lainaa – jos et ole tyytyväinen lainatarjouksiin, voit jättää hakemuksen sikseen.

Kuka voi saada edullista vakuudetonta kulutusluottoa?

Yleensä kaikista edullisimmat kulutusluotot myönnetään sellaisille henkilöille, joiden takaisinmaksu on lähes varmaa, minkä myötä luottotappioriskiä ei ole. Jokainen kuitenkin tajuaa, että tällaisia asiakkaita on todella vähän – suurin osa kulutusluottoa hakevista ihmisistä ovat päätyneet hakemaan lainaa juuri siksi, että rahaa ei sillä hetkellä ole tarpeeksi tai edessä on yllättävän suuri meno.

Voit selvittää oman lainakorkosi täyttämällä ilmaisen hakemuksen sivun yläreunassa. Hakemuksen täyttäminen ei velvoita sinua hakemaan lainaa – saat vain listan lainatarjouksista korkotietoineen sähköpostiisi.

Yleiset vaatimukset kulutusluoton saamiselle

Kulutusluotto on laina kuten mikä tahansa yhdistelylaina tai joustolaina.

Voit hakea kulutusluottoa, jos täytät seuraavat ehdot:

Kulutusluotto Creditumilta

Creditumin kautta kilpailuttaessa lainanhakija saa yleensä huomattavasti edullisempia lainatarjouksia, kuin mitä hakijan itsenäisesti tekemän kilpailuttamisen tuloksena voisi saada.

Palvelumme kautta hakija saa lainatarjouksia yli kahdeltakymmeneltä Suomessa toimivalta rahoituslaitokselta ja pankilta.
Kaikki Creditumin yhteistyökumppanit ovat Suomen luotonantorekisteriin rekisteröityneitä, korkokattolakia noudattavia rahoituslaitoksia ja pankkeja.

Creditumilla voit hakea kulutusluottoa halutessasi 60 000 euroon asti, jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Kaikki luotonantajat ja pankit eivät kuitenkaan myönnä yhdistelylainaa näin pitkällä maksuajalla.

Lainan hakuvaiheessa tämä tarkoittaa sitä, että hakija saa myös sellaisia lainaehdotuksia, joissa on luotonantajalle sopiva maksuaika – vaikka se ei täsmäisikään hakijan toiveeseen laina-ajan pituudesta.

Usein kysyttyä

Mikä kulutusluotto on?

Kulutusluotto on laina, jonka lainanottaja maksaa takaisin lainanantajalle. Kulutusluotoille ominaista on, että niitä haetaan arkisia ostoksia suurempiin hankintoihin, kuten esimerkiksi kalliiden kodinkoneiden hankintaan, auton korjaamiseen tai tulevaan lomamatkaan.

Kuinka paljon hakija voi saada kulutusluottoa?

Creditumin kautta vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea ja saada jopa 60 000 euroa. Vakuudellisten kulutusluottojen yläraja on pankkien ja rahoituslaitosten kanssa henkilökohtaisesti neuvoteltavissa.

Mistä kulutusluotto koostuu?

Kulutusluoton kulut koostuvat samoista osista, kuin mistä muidenkin lainojen kulut koostuvat.

Jokaisen lainanottajan on tärkeää tietää, että kulutusluoton ottamiseen sisältyy muun muassa: kertaluontoinen lainan aloitusmaksu, luotonantaja määrittelemä kuukausittain maksettava tilinhoitomaksu sekä lainanantaja toimintatavoista riippuvainen laskutuslisä, jota useimmat lainanantaja käyttävät esimerkiksi silloin, jos lasku lähtee asiakkaalle paperisessa muodossa.