Lähetä ilmainen
lainahakemus ja nosta vakuudeton laina

Yhdistä luotot yhdeksi lainaksi ja säästä tuhansia euroja!

 

Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

    

   Lähetä
   ilmainen lainahakemus
   ja nosta vakuudeton laina

   Yhdistä luotot yhdeksi lainaksi ja säästä tuhansia euroja!

   Check iconTarjous yli 25+ pankilta 1 hakemuksella.

   Check iconIlman piilokuluja.

   Check iconLähetä hakemus ja  valitse edullisin laina vertailusta. 

   Creditumin käyttö on ilmaista eikä sido sinua mihinkään! Tarkista oma korkotasosi vaikka heti.

   Näin saat lainaa ilman vakuuksia Creditumin kautta

   1. Täytä ilmainen hakemus

   Hakemuslomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi. Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi yli 20 rahoituslaitokselle ja pankille.

   2. Selaa lainatarjouksia

   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksyttyjä lainatarjouksia sähköpostiisi. Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella lainatarjouksia sieltä.

   3. Viimeistele hakemus

   Kun olet selannut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä sopivimman ja viimeistellä hakemuksen. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit myös jättää hakemuksen viimeistelemättä.

    

   Voit täyttää hakemuksen tämän sivun yläreunassa.

   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, voit halutessasi vain tarkistaa oman korkotasosi.

   lainat

    

   Lainahakemus – ensimmäinen askel lainan saamiseen

   Ensimmäinen askel lainan saamiseksi on otettava täyttämällä lainahakemus, joka on joko sähköinen tai paperinen lomake halutun luoton sekä sen ottajan olennaisimmista tiedoista. Tuohon lomakkeeseen kirjattujen tietojen perusteella hakemuksen vastaanottava pankki arvioi ensin lainanhakijan ja päättää sitten mahdollisen lainan myöntämisestä. Riippumatta valitusta pankista tai rahoituslaitoksesta lomakkeissa kysytään pitkälti samat kysymykset esimerkiksi toivotusta lainasummasta, maksuajasta sekä erinäisiä henkilö- ja tulotietoja lainanhakijasta. Lainahakemuksella pankki pyrkii kartoittamaan mahdollisimman tarkasti hakijan sen hetkisen taloudellisen tilanteen, voidakseen varmistua lainanottajan selviytyvän ilman suurempia taloudellisia vaikeuksia otetun velan takaisinmaksusta.

   Lainahakemus ennen ja nyt

   Lainaa pohtiessa on hyvä tutkia eri vaihtoehtoja niin lainanantajien kuin erilaisten lainojenkin suhteen, siten löytää itselleen parhaiten istuvan mallin. Lainojen kilpailuttamisen voi tehdä helposti netissä täyttämällä jollekin asiaan erikoistuneelle sivustolle lainahakemuksen.

   Yhdellä hakemuksella saa kaikilta rahoituslaitoksilta ja pankeilta esihyväksyttyjä lainatarjouksia sähköpostiin. Lainalaskurit voivat myös antaa osviittaa mahdollisista kuukausieristä ja saatavilla olevista lainamahdollisuuksista. Aiemmin tarjouspyyntöjä piti itse kysellä puhelimitse eri pankeilta ja lainahakemus piti käydä täyttämässä valitun pankin konttorissa. Lainan haku prosessi saattoi osoittautua varsin työlääksi.

   Nykyään lainamarkkinoilla tilanne on kuitenkin kokonaan toinen, kun vakuudettomia lainoja tarjoavia yhtiöitä on jo kymmeniä ja ne kilpailevat yhdessä pankkien kanssa asiakkaista. Olipa kyseessä sitten isompi laina tai pienempi luotto, valikoimaa riittää jokaiseen tarpeeseen.

   Vakuudettomien lainojen summat ovat myös nousseet merkittävästi vuosien saatossa, ja niillä saa rahoitettua jo monenlaisia elämässä vastaan tulevia tilanteita edullisilla ehdoilla ja koroilla. Lainahakemus on helppo ja nopea täyttää netissä, yhdellä ainoalla hakemuksella saa useilta eri rahoituslaitoksilta ja pankeilta toiveita vastaavan lainatarjouksen toinen toistaan paremmilla ehdoilla ja koroilla.

   Jokaiseen tarpeeseen oikea laina

   Vakuudettomissa lainoissa ei hakemusta täytettäessä kysytä lainan käyttötarkoitusta eikä se vaikuta lainatarjoukseen tai -päätökseen, mutta se määrittelee hakijan oman lainan tarpeen. Lainaa ei pitäisikään nostaa lainan ottamisen ilosta, vaan pohtia käyttökohteen mukaan tarvittava sopivaa summa ja laina-aika.

   Kodinkoneen hajotessa riittää usein pienempi laina, pienempien luottojen yhdistelyyn vähän isompi laina. Kun taas sitten kodin remontit voivat nielaista isommankin lainasumman, jolla kuitenkin saadaan akuutitkin remonttikohteet rahoitettua edullisesti. Lainaa haetaan myös usein useamman pienemmän ja kalliimman luoton yhdistelyyn, jolloin voidaan saada tuntuvia säästöjä aikaan niiden koroissa ja kuluissa. Lue tarkemmin siitä, miten eläkeläinen voi saada vakuudetonta lainaa.

   Lainahakemus lainasummasta ja toivotusta laina-ajasta

   Lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneilla sivustoilla lainan haku alkaa lainasumman päättämisellä ja laina-ajan suunnittelulla sivustolta siihen löytyvällä laskurilla, jolla saa selkeää käsitystä millaisia lainoja sivustolla on tarjolla.

   Pieni, alle 2000 euron laina sopii hyvin kodinkoneen hajotessa juuri väärään aikaan, kun taas keskikokoisella, alle 20 000 euron lainalla voi jo järkeistää omaa talouttaan ja yhdistää pienempiä ja kalliimpia luottoja yhdeksi isommaksi ja edullisemmaksi lainaksi. Isommalla, yli 20 000 euron lainalla saa jo rahoitettua kodin akuutteja remontteja tai tehtyä suurempiakin hankintoja. Lainojen kilpailuttamisella löytää näihin kaikkiin edullisimman vaihtoehdon.

   Lainantarjoajan valitseminen

   Jo ennen varsinaisen lainahakemuksen kirjoittamista olisi järkevää selvittää, minkälaiset asiat lainassa ovat tärkeitä luotonhakijalle. Itselleen kannattaa kirjoittaa listausta asioista, jotka ovat ehdottomia ja joista voi joustaa. Useimmiten tällaisia asioita ovat esimerkiksi hintaan, korkoon tai muihin lainasopimuksen ehtoihin liittyviä tekijöitä.

   Toisinaan hakijalla saattaa olla joitakin arvoihin liittyviä tekijöitä, jotka usein liittyvät lainasopimuksen sijaan enemmänkin lainantarjoajaan. Mitä pidemmälle ja huolellisemmin asioihin perehtyy ja suunnittelee, sen helpompaa tulee varsinaisen lainahakemuksen tekemisestä. Kun on listannut itselleen tärkeitä, ehdottomia asioita, on helppo valita ja selata mahdollisten useiden kymmenten lainatarjousten valikoimaa.

   Lainan hintataso

   Yksi lainan valinnassa kriittisimmistä tekijöistä on sen hintataso. Kilpailuttamalla lainat löytää ehdottomasti edullisimmat lainavaihtoehdot, sillä palvelun sivustolle tehty lainahakemus poikii yhdellä kertaa useilta kymmeniltä lainanantajilta tarjouksia. Lainahakemuksen täyttäminen vei vain muutamia minuuttia ja tarjouksia voi saada parhaimmillaan vain 15 minuutin kuluttua.

   Lainan hintaan vaikuttavat paitsi sen summa myös sen lisäksi tulevat avausmaksut ja muut hoitokulut, joita luottotilin ylläpitämiseen menee. Lainan kokonaishinnan saa laskettua kertomalla kuukausierien määrän ja summan keskenään. Laskutoimituksen tuloksena saatu lainan kokonaishinta on se, jota kannattaa tarkastella valitessaan itselleen parhaiten sopivaa lainaa.

   Lainan korko

   Pankista riippuen lainan erilaiset korot voivat vaihdella radikaalistikin. Todellinen vuosikorko kertoo, paljonko kaikista lainan mukana tulevista koroista koostuu yhden maksuvuoden aikana. Lainan nimelliskorko kertoo pelkästään lainan päälle tulevien korkojen määrän, todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki muutkin lisäksi tulevat korot, kuten hallinnointi- ja avausmaksut.

   Useimmissa pankeissa hakija saa itse valita, haluaako käyttää lainalleen yleistä Euroopan taloudellista tilannetta mukailevaa Euribor korkomallia vai aina vakiona pysyvää, pankin määrittelemää Prime korkoa. Pankin marginaali, eli sen itselleen ottama osuus, on myös laajalti eroava eri lainantarjoajien välillä.

   Yrityksen vastuullisuus

   Yhä useampi kuluttaja huomioi nykyään yrityksen toimintaa sääteleviä arvomaailman asioita valitessaan yritystä, jonka palveluita haluaa hyödyntää.

   Myös rahoituslaitoksen tai pankin valinnassa saattaa siis olla yhtenä kriteerinä yrityksen toiminnan vastuullisuus. Kuluttajat etsivät usein sellaisten yritysten palveluita, joiden arvot peilaavat vahvasti heidän omiin arvomaailman näkemyksiin.

   Erilaisia peilauksen kohteena olevia arvoja saattavat tällöin olla esimerkiksi erilaisuuden arvostaminen ja muut eettiset toimintamallit huomioivat tekijät. Ympäristönsuojeluun liittyvät mallit ovat nousseet entistä tärkeämmiksi arvoiksi erityisesti nuorten aikuisten kuluttajien keskuudessa. On siis tärkeää, että myös pankit tuovat reilusti esille omia toimintatapojaan.

   Lainahakemus – päätöksen saaminen sekä yleisimmät hylkäyssyyt

   Lainapäätöksen saamisen ajalliseen kestoon vaikuttaa pitkälti haettu laina, vakuudettomia pienisummaisia lainoja saa yleensä pitkiä isosummaisia lainoja nopeammin. Esimerkiksi käyttöluotto, tililuotto tai joustoluotto saattavat parhaimmillaan tulla vielä saman päivän aikana hakijan tilille asti. Nämä lainat saa yleensä nopeasti, koska pankin ei tarvitse käydä läpi niille asetettujen vakuuksien arvoarviointia tai ylipäätään niiden soveltuvuutta lainan vakuudeksi.

   Lainapäätöksen voi myös saada nopeammin kilpailuttamalla, sillä vain yhdellä muutaman minuutin vievällä hakemuksella kuluttaja saa useammalta lainantarjoajalta tarjouksia vain 15 minuutin kuluessa. Nuo saadut tarjoukset ovat jo sähköpostiin kilahtaessaan valmiiksi esihyväksyttyjä.

   Lainahakemus tarkistetaan ja hakijan maksukyvykkyys arvioidaan huolellisesti ennen päätöksen antamista. Useimmiten lainat hyväksytään, mutta joissain tapauksissa ei.

   Yleisimpiä syitä lainan hylkäämiselle ovat muun muassa liian pienet tai epäsäännölliset tulot, liian suuri lainasumma, aiemmat maksuhäiriömerkinnät, luottotietojen moitteellisuus tai väärin täytetty lainahakemus.

   Laskemalla oman taloudellisen tilanteensa huolella lainasummaa miettiessään voi edesauttaa lainan saamista. Lainattavan summan tulisi olla sopivassa suhteessa tulotasoon. Omaa ja pankin aikaa voi säästää tarkistamalla lainahakemuksen huolellisesti mahdollisten kirjoitusvirheiden varalta. Jos esimerkiksi henkilötiedoissa tai päiväyksissä on virheitä, palautuu lainahakemus hylättynä hakijalle.

   Miten lainahakemus täytetään?

   Vaikka lainantarjoajia onkin useita kymmeniä toisinaan isostikin toisistaan poikkeavia, lainahakemus on lähes tulkoon aina saman kaavan mukainen.

   Hakemukseen kirjattujen tietojen tulee olla oikeat. Lainaa haetaan yleensä yksin, mutta yhteislainat esimerkiksi avioparien kesken ovat myös varsin yleisiä. Lainahakemus kartoittaa yleensä henkilö- sekä tulotietoja, joista koostetaan riskiarvio hakijan takaisinmaksuun liittyvää maksuvalmiutta varten. Varsin yleisiä ovat myös kysymykset esimerkiksi hakijan vallitsevasta perhetilanteesta ja muista mahdollisista taloudellisesti velvoitteista.

   Jos lainan hakijoita on useampia, tiedot halutaan saada jokaiselta. Usein hakemuksen liitteeksi pyydetään tulotositteita, eläkepäätöksiä tai yrittäjän henkilökohtaista verotuspäätöstä ja viimeisintä vahvistettua tilinpäätöstä.

   1. Suunnittele huolellisesti, mitä lainaa ja kuinka paljon haluat hakea
   2. Mene valitsemasi kilpailuttajan sivustolle
   3. Kirjoita lainahakemus ja tarkista se huolellisesti, liitä tarvittavat liitteet
   4. Vastaanota esihyväksyttyjä lainatarjouksia
   5. Tee lainasopimus valitsemasi pankin kanssa

   Lainan hakemisen yleiset vaatimukset

   Voit hakea lainaa, kulutusluottoa tai yhdistelylainaa Creditumin kautta, jos täytät seuraavat ehdot:

   Usein kysyttyä

   Mikä on lainahakemus?
   Se on joko digitaalinen tai paperinen lomake, jolla haetaan lainaa valitusta pankista tai rahoituslaitoksesta. Lainahakemukseen kirjataan tiedot muun muassa toiveissa olevan lainan suuruudesta sekä kuukausittainen lyhennyssumma. Lainahakemus vaatii myös henkilö- ja tulotietoja sekä liitteenä lähetettäviä todisteita annettujen tietojen tueksi. Jos haussa on vakuudellinen laina myös vakuudesta on lähetettävä liitteenä tiedote, joka sisältää muun muassa arvion vakuuden arvosta. Lainahakemus on ensimmäinen askel kohti lainan saamista. Se kannattaa käydä täyttämässä jonkun pankkeja ja rahoituslaitoksia kilpailuttavan sivuston sivuilla, sillä sieltä saa lainatarjouksia usealta toimijalta vain yhdellä hakemuksella.
   Mitä tietoja lainahakemuksessa pyydetään?
   Useista eri toimijoista riippumatta lainahakemus noudattaa mitä useimmin samanlaista kaavaa. Lainaa varten tarvittavia tietoja ovat tietysti erilaiset henkilötiedot, kuten esimerkiksi nimi ja katuosoite. Lisäksi pankit ja muut lainantarjoajat toivovat voivansa kartoittaa hakijan sen hetkistä taloudellista tilannetta lainahakemuksen avulla, joten tulotiedot on myös syytä kirjata tarkasti hakulomakkeeseen. Kaikki lomakkeeseen kirjatut tiedot on hyvä käydä vielä erityisellä huolella läpi ennen lainahakemuksen lähettämistä, sillä väärin kirjoitetut tiedot saattavat olla syynä lainahakemuksen hylkäämiselle. Tulotietojen lisäksi tärkeitä tietoja ovat hakijan mahdolliset toiset lainat ja muut taloudelliset velvoitteet.
   Kuinka kauan lainapäätöksen saaminen kestää?
   Lainapäätöksen saaminen voi tulla nopeallakin aikataululla, joissakin tapauksissa lainattu summakin on saatu tilille vielä saman päivän aikana. Päätöksen muodostamisen nopeuteen vaikuttaa muun muassa haettava laina, erilaiset vakuudettomien lainojen mallit tulevat pidempiaikaisia vakuudellisia lainoja nopeammin. Mitä vähemmän pankkiirit joutuvat varmentamaan ja tarkastelemaan lainan hakijan tietoja, sitä nopeammin lainapäätös tehdään. Pitkäaikaisissa isosummaisissa lainoissa pankin on käytävä läpi myös lainalle asetetun vakuuden arvo sekä sen sopivuus lainan vakuudeksi, mikä voi viedä pidemmänkin ajan. Kilpailuttavien palveluiden käyttäminen netissä voi osaltaan nopeuttaa lainahakemuksen käsittelyyn kuluvaa aikaa, sillä sieltä tulevat tarjoukset ovat aina esihyväksyttyjä.
   Miksi lainahakemus hylätään?
   Riippumatta hakijan tulojen tai haettavan lainan suuruudesta, on siihen tärkeää valmistautua perusteellisella suunnitelmallisuudella. Mahdolliset riskit kannattaa huomioida jo itse ennen lainahakemuksen vireille viemistä. Mitä huolellisemmin hakuprosessiin on perehtynyt, sitä todennäköisemmin hakemus saa myöntävän päätöksen. Yleisimpiä lainan hylkäämissyitä ovat lainan suuruuteen nähden liian pienet tai epäsäännölliset tulot, aiemmat maksuhäiriömerkinnät, luottotiedoissa on moitteita, tai hakemukseen on kirjattu vääriä tietoja. Jokaisesta saamastaan hakemuksen lainanantaja pyrkii kartoittamaan hakijan takaisinmaksuvalmiudet luomalla hakijasta riskiarvion. Kirjoitusvirheen vuoksi hylättynä palautettu lainahakemus voi tuntua jokseenkin turhauttavalta, siksi lainahakemus on syytä tarkistaa huolellisesti ennen lähetä -painikkeen painamista.
   Kuinka paljon lainaa voi saada?
   Haettavan lainan määrä kannattaa suhteuttaa omiin sen hetkisiin ja mahdollisesti tuleviinkin tuloihin. Isommat ja pidempi aikaisemmat lainat, kuten asuntolaina, voivat olla jopa satojen tuhansien eurojen arvoinen. Tällaiset lainat yleensä vaativat vakuuden, eli pantin, joka toimii osoituksena lainaa hakevan takaisinmaksukyvykkyydestä. Lyhyemmät lainat puolestaan haetaan ilman vakuuksia ja ne kattavatkin pienemmän rahasumman tarpeet. Lainattavat summat vaihtelevat sadoista euroista satoihin tuhansiin euroihin hakijan tarpeesta riippuen. Lainahakemus kannattaa tehdä juuri sinun tarpeisiin sopivalle lainamallille ja lainattavan rahasumman määrä on syytä suhteuttaa mahdollisimman totuuden mukaisesti omaan vallitsevaan varallisuustilanteeseen.
   Millaisiin käyttötarkoituksiin lainaa haetaan?
   Lainalle käyttötarpeita voi olla lähes yhtä monia kuin sitä hakevia kuluttajiakin. Pienemmät lainat saattavat alkaa vain sadoista euroista ja niitä haetaan yleensä yllättäviin arkisiin tarpeisiin, kuten esimerkiksi auton huoltoon tai uuden kodinkoneen ostoon. Keskisuuret, yleensä vakuudettomat noin kymmenien tuhansien eurojen lainat sopivat parhaiten esimerkiksi aiempien lainojen yhdistämiseen tai veneen ostoon. Suuret, satojen tuhansien eurojen lainat puolestaan soveltuvat esimerkiksi uuden asunnon tai yrityksen toimitilojen ostoon. Lainojen käyttötarpeet vaihtelevat laajalti, mutta rahasummasta riippumatta niitä haetaan erilaisiin hankintoihin, joko pitkään harkittuihin tai yllättäen syntyneeseen tarpeeseen.

   Iloiset yhdistelylainan kilpailuttajat