Lainaa heti tilille
yhdistä pienet lainat yhdellä hakemuksella

Yhdistä luotot yhdeksi lainaksi ja säästä tuhansia euroja!

Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lähetä kätevä lainahakemus

   ja nosta järkevä laina

   Kilpailuta luottosi Creditumin avulla ja tee tuntuvaa säästöä!

   Check iconTarjous yli 25 pankilta 1 hakemuksella.

   Check iconKulutusluotto ilman piilokuluja.

   Check iconLähetä hakemus ja  valitse edullisin luotto vertailusta.

   Creditumin käyttö on ilmaista eikä sido sinua mihinkään! Tarkista oma korkotasosi vaikka heti.

   Onko sinulla kysyttävää? Lähetä meille viestiä osoitteseen [email protected]

    

   Näin haet lainaa Creditumin kautta

   1. Täytä hakemus ilman sitoumuksia

   Kulutusluottoa koskevan hakemuslomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi. Välitämme luottohakemuksesi esihyväksyttäväksi yli 20 pankille ja rahoituslaitokselle. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, ja lisäksi se on täysin maksutonta.

   2. Vertaile kulutusluottotarjouksia

   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksyttyjä kulutusluottotarjouksia sähköpostiisi. Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella lainatarjouksia sieltä.

   3. Nosta kulutusluotto vaivattomasti

   Kun olet selannut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä sen sinulle parhaiten sopivan kulutusluoton. Jos et ole tyytyväinen saamiisi tarjouksiin, voit jättää lainatarjouksen hyväksymättä.

    

   Voit täyttää hakemuksen tämän sivun yläreunassa.

   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, voit halutessasi vain tarkistaa oman korkotasosi.

   lainat

    

    

   Maksuhäiriömerkintä

   Maksuhäiriömerkintä ja luottotietojen menettäminen tarkoittavat samaa asiaa. Ennen kuin maksuhäiriö merkitään, lasku on ollut yleensä maksamatta jo suhteellisen pitkään. Tässä kohtaa perintätoimisto on yrittänyt periä sitä maksumuistutuslaskulla monta kertaa saamatta maksua. Maksuhäiriömerkinnän ilmoittaa luottotietorekisteriin yleisimmin ulosotto tai käräjäoikeus, mutta sen voi ilmoittaa myös itse laskun velkoja. Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Oy ylläpitävät luottotietorekistereitä. Jokaisesta maksamattomasta velasta tai laskusta tulee oma merkintä.

   Maksuhäiriömerkintä – tuo inhottava elämän vaikeuttaja

   Maksuhäiriömerkintä voi vaikuttaa negatiivisesti elämään monin eri tavoin. Se voi vaikeuttaa osamaksusopimuksien tekemistä, puhelimen tai nettiliittymän avaamista, uuden luoton tai luottokortin saamista, monien vakuutuksien ottamista, tai jopa uuden vuokra-asunnon saamista.

   Jo olemassa olevaan vuokra-asuntoon maksuhäiriö ei silloin vaikuta kun maksat niiden kaikki laskut ajallaan. Merkintä luottotietojen menetyksestä ei myöskään ole riittävä peruste työstä irtisanomiseen, eikä se vaikuta jo voimassa oleviin sopimuksiin.

   Luottotietorekisterin tarkoitus on antaa tietoa henkilön taloudellisesta tilanteesta sekä hänen kyvystä selvitä tehdyistä sitoumuksistaan. Luottotietoyhtiö lähettää ensimmäisestä maksuhäiriömerkinnästä velalliselle tiedon.

   Laskun maksun myöhästyminen pelkästään ei vielä aiheuta maksuhäiriömerkintää luottotietoihin. Maksuhäiriömerkintä kertoo siitä, että olet toistuvasti jättänyt laskun tai muun velan maksamatta. Tuomio luottotietojen menettämisestä ei tule yllätyksenä. Maksuhäiriömerkinnän saanut henkilö voi pyytää, että velkaantumisen syyt kirjataan luottotietorekisteriin.

   Maksuhäiriömerkintä ja ulosotto

   Maksuhäiriömerkintä on luottotietorekisterissä oleva merkintä, joka kertoo maksamattomasta laskusta tai velasta. Ulosotto taas tarkoittaa velan tai laskun oikeudellista perintää. Ulosotto voi periä velkoja suoraan palkasta, ansiosidonnaisesta päivärahasta tai eläkkeestä.

   Näistä edellä mainituista ulosotto voi ulosmitata pääsääntöisesti yksi kolmasosan tai enemmän. Jopa lomarahat ja muut erilaiset palkkiot katsotaan ulosottokelpoiseksi tuloksi. Ulosotto voi myös lunastaa omaisuutta eli realisoida, esimerkiksi auton tai asunto-osakkeen maksamattomien velkojen maksuun.

   Voit tarkistaa luottotietosi kahdesta yrityksestä. Nämä ovat Suomen Asiakastieto Oy ja Bisnode Finland Oy. Kummankin yrityksen tiedoissa ovat pääosin samat velat, mutta joskus velka voi näkyä vain toisen yrityksen rekisterissä. Tästä syystä suositellaan tietoja pyytämään molemmista yrityksistä, jotta mahdollinen maksuhäiriömerkintä huomataan.

   Nämä yritykset toimittavat otteen luottotietorekisteristä myös silloin, jos maksuhäiriömerkintöjä ei ole. Se toimii silloin tositteena siitä, että luottotietosi ovat kunnossa.

   Maksuhäiriömerkintä

   Velan maksaminen ei vielä poista maksuhäiriömerkintää luottotietorekisteristä. Joissain tapauksissa velan maksaminen kuitenkin onneksi lyhentää merkinnän voimassaoloaikaa. Aika lyhenee kolmesta vuodesta kahteen vuoteen, jos sinulta löytyy vain yksi merkintä ja maksat sen pois. Sosiaalisesta luotosta, yksityishenkilön velkajärjestelystä tai Takuusäätiön takauksesta tuleva merkintä poistuu heti silloin, kun laina on maksettu takaisin. Suppeasta ulosotosta tuleva maksuhäiriömerkintä poistuu myös heti sen maksamisen jälkeen.

   Maksuhäiriömerkintä

   Maksuhäiriömerkintä säilyy tiedoissasi kolme vuotta. Jos lasku maksetaan, eikä luottorekisterissä ole muita merkintöjä, aika lyhenee kahteen vuoteen. Jos säilytysaikana tulee uusia maksuhäiriömerkintöjä, aika pitenee neljään vuoteen. Merkintä poistuu suppeassa ulosotossa heti, kun lasku on maksettu. Merkintä poistuu pitkäaikaisesta ulosotosta silloin, kun ulosottomies on velallisen pyynnöstä ilmoittanut ulosoton päättyneen (esimerkiksi tilanteessa, jossa velka on maksettu kokonaan).

   Maksuhäiriömerkintä

   Suomen Asiakastiedosta on hyvä varmuudeksi varmistaa, että sinne on ilmoitettu maksettu velka tai velan vanhenemisesta. Voit lähettää sähköpostitse kirjallisen tositteen Asiakastietoon, että velka on maksettu tai se on vanhentunut.

   Jos velka on ollut myös ulosotossa, on hyvä varmistaa asia ja pyytää ulosottoa ilmoittamaan asiasta suoraan Asiakastietoon. Voit saada todistuksen suoraan velkojalta velan loppuun maksamisesta ja hän voi myös lähettää sen Asiakastietoon.

   Omista luottotiedoistasi voit selvittää, onko sinulla voimassa olevia maksuhäiriömerkintöjä. Suomessa luottotietoja ylläpitävät Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Finland Oy.

   Luottotiedot voi tarkistaa kerran vuodessa ilman maksua. Jos on tarvetta tarkistaa niitä useammin, tarkistaminen maksaa n. 20€ per kerta. Näiltä palveluilta pystyt tarkistamaan esimerkiksi mistä päivästä ja mihin asti merkinnät ovat voimassa tai ketkä ovat tarkistaneet luottotietosi viimeisen vuoden aikana.

   Maksuhäiriömerkintä

   Maksuhäiriömerkinnän eli luottotietojen menettämisen vaikutukset riippuvat aina tilanteesta ja asian vakavuudesta. Maksuhäiriömerkintöjen seurauksista löytyy erittäin paljon valheellista tietoa, joten kannattaa tarkistaa tiedot luotettavalta taholta.

   Maksuhäiriömerkintä ei aina ole ehdoton este uusien sopimusten teolle. Siksi puhelinliittymää, uutta vakuutusta tai vuokra-asuntoa kannattaa aina kysyä useasta paikasta. Omasta tilanteestaan kannattaa myös kertoa rehellisesti, silloin kun hakee esimerkiksi uutta vuokra-asuntoa.

   Maksuhäiriömerkintä pysäyttää velkakierteen, silloin kun uutta lainaa ei enää saa. Tämä on hyödyllistä siinä mielessä, ettei henkilö pysty velkaantumaan enempää. Viimeistään silloin kannattaa alkaa selvittää erilaisia järjestelykeinoja velkojen maksamiseen.

   Älä koskaan jätä vuokraa tai muita välttämättömiä laskuja maksamatta, yritä neuvotella ensin itsellesi lisää maksuaikaa. Maksamattomasta luotosta tulevasta maksuhäiriömerkinnästä on huomattavasti vähemmän haittaa kuin esimerkiksi puhelinliittymän sulkemisesta tai häädöstä.

   Yleiset vaatimukset lainan hakemiselle sekä saamiselle

   Voit hakea lainaa Creditumin kautta, jos täytät seuraavat ehdot:

   Usein kysyttyä

   Miten maksuhäiriömerkintä syntyy?
   Ulosotossa ja perintätoimiston perinnässä peritään maksamaton velka kuten lasku tai laina. Perintätoimisto yrittää periä velkaa yleensä ennen kuin se siirtyy ulosoton perittäväksi. Velkoja siirtää velan tai laskun yleensä ensin perintätoimistoon, jos sitä ei makseta ajoissa. Perintätoimisto tai velkoja saattaa siirtää velan tai laskun oikeudelliseen perintään, jos sitä ei useista kehotuksista huolimatta makseta.
   Mitä tarkoittaa ulosotto?
   Oikeudellisen perinnän seurauksena lasku tai velka voi päätyä ulosottoon. Jotkut velat, kuten velat tai terveyskeskusmaksut, ovat ulosottokelpoisia ilman tuomioistuimen päätöstä. Jos perintätoimiston kanssa ei saa sovittua maksuista, velat päätyvät silloin mitä todennäköisemmin ulosottoon. Ulosoton ensisijainen ulosmittaustapa on ulosmittaus tuloista. Jos henkilöllä ei ole ulosmitattavaa tuloa, saattaa ulosotto lähteä ulosmittaamaan velallisen omaisuutta, kuten asuntoa tai autoa.
   Miten maksuhäiriömerkinnän kanssa voi laskea oman maksukyvyn?
   Voit maksaa kuukausittain velkaa vain sillä rahalla, joka tuloistasi jää jäljelle pakollisten menojen kuten ruoan, asumisen ja lääkkeiden jälkeen. Tiliotteelta saat kerättyä kaikki menot ja oikeat summat ja näin pysyt kartalla rahoistasi. Pystyt laskemaan maksukykysi myös omalla tavallasi, esimerkiksi jos neuvottelet velkojiesi kanssa velkoihin ja laskuihin huomattavasti pienemmät kuukausierät eli toisin sanoen uuden maksusuunnitelman.
   Miten voin ratkaista velkaongelmani?
   Se millä keinolla velkaongelmasi voidaan ratkaista, määräytyy osittain velkamäärän mukaan. Velat täytyy selvittää huolellisesti ja huomioida kaikki velat. Velkaa ovat myös esimerkiksi rästilaskut ja osamaksut. Veloista ei ole olemassa vain yhtä rekisteriä, joten saatat joutua etsimään velkatietojasi monesta paikasta. Samoja velkoja saattaa myös löytyä monesta eri rekisteristä, esimerkiksi sekä ulosotosta että perintätoimistosta.
   Mitä tarkoittaa velan vanhentuminen?
   Velka vanhenee jossain vaiheessa. Tämä ei kuitenkaan ole helppo tai nopea keino velkaongelman ratkaisemiseksi, sillä velka vanhenee lopullisesti vasta 15-20 vuoden päästä tuomiosta. Velan vanhentuminen riippuu myös siitä, minkä tyyppisestä velasta on kyse. Vanhentumisaikaa määrittelee monikin tekijä. Kun mikään muu keino ei ole velan maksamiseksi onnistunut, velan vanhentuminen saattaa helpottaa velkaongelman ratkaisussa. Muistathan että maksuhäiriömerkinnän poistuminen on eri asia kuin velan vanhentuminen.
   Miksi hätiköityjä päätöksiä kannattaa varoa?
   Ethän sorru nopeisiin hätäratkaisuihin velkojen maksussa. Näitä ovat esimerkiksi velkojen maksaminen uusilla lainoilla maksuhäiriömerkinnän, ulosoton tai perinnän pelossa. Tällaiset hätäratkaisut saattavat usein tuntua alkuun helpottavilta, mutta ongelma vain siirtyy tulevaisuuteen. Usein tällaisessa tapauksessa velkamäärä vain lisääntyy ja veloista eroon pääseminen vaikeutuu ja pitkittyy entisestään. Tärkeää on selvittää rauhallisesti velkasi ja maksukykysi, ja laatia maksusuunnitelman jota noudatat tarkasti.

   Iloiset yhdistelylainan kilpailuttajat