Lähetä ilmainen lainahakemus

ja nosta rakennuslaina

Yhdistä luotot yhdeksi lainaksi ja säästä tuhansia euroja!

Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lähetä
   ilmainen hakemus
   ja nosta rakennuslaina

   Kilpailuta luottosi Creditumin avulla ja tee tuntuvaa säästöä!

   Check iconTarjous yli 25 pankilta 1 hakemuksella.

   Check iconKulutusluotto ilman piilokuluja.

   Check iconLähetä hakemus ja  valitse edullisin luotto vertailusta.

   Creditumin käyttö on ilmaista eikä sido sinua mihinkään! Tarkista oma korkotasosi vaikka heti.

   Onko sinulla kysyttävää? Lähetä meille viestiä osoitteseen [email protected]

   Näin haet lainaa Creditumin kautta

   1. Täytä hakemus ilman sitoumuksia

   Kulutusluottoa koskevan hakemuslomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi. Välitämme luottohakemuksesi esihyväksyttäväksi yli 20 pankille ja rahoituslaitokselle. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, ja lisäksi se on täysin maksutonta.

   2. Vertaile lainatarjouksia

   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksyttyjä kulutusluottotarjouksia sähköpostiisi. Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella lainatarjouksia sieltä.

   3. Nosta laina vaivattomasti

   Kun olet selannut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä sen sinulle parhaiten sopivan kulutusluoton. Jos et ole tyytyväinen saamiisi tarjouksiin, voit jättää lainatarjouksen hyväksymättä.

    

   Voit täyttää hakemuksen tämän sivun yläreunassa.

   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, voit halutessasi vain tarkistaa oman korkotasosi.

   lainat

   Rakennuslaina – rakennushaaveita toteuttamassa

   Lainoja on tarjolla todella paljon lukuisilta eri pankeilta, ja parhaimman tarjouksen kilpailuttaminen sekä valitseminen voi tuntua hankalalta ja työläältä. Tässä artikkelissa kerrotaan rakennuslainasta, mihin sitä voi hakea ja käyttää, sekä lainan kilpailuttamisesta Creditum-palvelun avulla. Creditum on turvallinen kotimainen palvelu, jota voit hyödyntää, kun etsit matalakorkoisinta lainaa mitä on saatavilla. Creditumin sivuilta löytyy kätevä rakennuslainalaskuri, josta näet arvioidun kuukausierän perustuen antamaasi lainan summan suuruuteen ja laina-aikaan. Artikkelin lopussa on myös listattu usein kysyttyjä kysymyksiä aiheeseen liittyen, sekä vastaukset näihin useimmiten esitettyihin kysymyksiin.

   Rakennuslaina

   Rakennuslaina on laina, jota tavanomaisesti käytetään esimerkiksi talon, mökin, tai sijoitusasunnon rakennuskustannuksiin. Se ei kuitenkaan ole sama asia kuin remonttilaina, koska rakennuslainaa haettaessa on yleensä kyse suuremmista summista.

   Creditumin kautta voit etsiä itsellesi sopivan rakennuslainan. Täyttämällä lainahakemuksen saat samalla kertaa lainatarjouksen yli 25 eri pankilta. Näin lainojen vertailu on helppoa, koska sinun ei tarvitse pyytää tarjousta erikseen monelta pankilta, vaan saat tarjoukset yhdellä hakemuksella. Tällä tavoin haluamasi laina on yksinkertaisempi ja huomattavasti nopeampi löytää.

   Millaisiin tilanteisiin rakennuslaina sopii

   Rakennuslaina on yleensä tarpeen, kun halutaan rakentaa esimerkiksi pitkäaikaisen haaveen takia oma talo tai vaikka vapaa-ajan mökki. Sitä voi käyttää myös kattamaan sijoitusasunnon rakennuskustannuksia. Lue tästä, miten rakennuslaina eroaa remonttilainasta.

   Joskus rakennuksille täytyy tehdä peruskorjauksia, ja myös niiden ollessa ajankohtaisia voi rakennuslainaa hakea peruskorjaamisesta aiheutuvia kustannuksia varten. Lisäksi rakennuslainaa voi hakea tontin ostoon, jos kyseiselle tontille on aikomuksena rakentaa tai rakennuttaa jotakin sovitun määräajan sisällä.

   Laina ei kuitenkaan sovellu remontin tekemiseen, sillä useat pankit tarjoavat remonttilainaa erikseen ja lainasumma remonttia varten on usein pienempi, kuin rakentamista varten.

   Rakennuslaina ja rakennusvaiheen vakuudet

   Rakennuslainaa on mahdollista hakea ilman vakuutta ja ilman takaajaa tai vakuuden kanssa. Rakennuslainassa kyse on kuitenkin suuremmista summista kuin remonttia tehdessä, joten monet päätyvät valitsemaan vakuudellisen lainan.

   Vakuudellinen laina tulee myös halvemmaksi koska se pienentää lainan tarjoajan riskiä. Usein taloa rakennettaessa laitetaan talo lainan vakuudeksi, mutta asunnon vakuusarvo riippuu sen valmiusasteesta. Esimerkiksi kun kyseessä on omakotitalon rakennuslaina, sen vakuusarvo kasvaa sitä mukaan kun omakotitalon rakentaminen edistyy.

   Kun omakotitalo saadaan valmiiksi, sen vakuusarvo on suurimmillaan. Yleensä asunnon vakuusarvo on noin 70 prosenttia kyseisen asunnon markkina-arvosta.

   Lainan valinta: vakuus vai ei vakuutta?

   Vaikka vakuudellinen laina tuleekin edullisemmaksi, päätökseen vaikuttaa myös muutama muukin asia. Mikäli on tärkeää saada laina erityisen nopeasti, kannattaa hakea lainaa ilman vakuutta, jos korkeampi hinta ei haittaa.

   Vakuudettoman lainan myöntäminen on nopeampaa, koska lainan tarjoajan on helpompi myöntää haettu laina, sillä heidän ei tarvitse tarkistaa vakuudeksi laitetun omaisuuden kelpoisuutta. Vakuudeton laina sopii hyvin myös pieniin kustannuksiin, mutta usein kun kyse on rakennuslainasta, kustannukset ovat sen verran suuria, että vakuus on kannattavampi vaihtoehto tässä tapauksessa. Asia tulee miettiä oman tilanteen mukaan.

   Asunto tai mökki lainan vakuutena

   Vakuus tuo turvaa lainan tarjoajalle eli tyypillisesti pankeille, minkä takia vakuudellinen laina tulee tavallisesti halvemmaksi. Rakenteilla oleva asunto on yleensä ensisijainen vakuus rakennuslainaa varten.

   Kun oma asunto tai mökki on vasta rakenteilla, kannattaa muistaa, että asunnon vakuusarvo muuttuu, mitä lähempänä valmistumista asunto on. Vakuusarvo kasvaa rakennuksen ollessa lähempänä valmistumista. Rakenteilla olevan asunnon tai talon valmiusasteen varmistaminen on rakennusmestarin tai rakennuspaikan työnjohtajan tehtävä.

   Asunnon rakentamisen edistyminen liittyy rakennuslainaan myös sillä tapaa, että rakennuslainaa nostetaan yleensä osissa sitä mukaa, kun rakenteilla oleva talo tai mökki edistyy.

   Yleiset vaatimukset rakennuslainan hakemiselle sekä saamiselle

   Voit hakea rakennuslainaa Creditumin kautta, jos täytät seuraavat ehdot:

   Usein kysyttyä

   Mikä on rakennuslaina?
   Rakennuslaina on eräänlainen laina, joka otetaan rakennusprosessia varten. Sitä voidaan ottaa talon, vapaa-ajan asunnon tai sijoitusasunnon rakentamista varten, mutta sitä voidaan myöntää myös peruskorjauksesta aiheutuviin kustannuksiin ja tontin ostoa varten, jos aikomuksena on rakentaa jokin edellä mainituista kyseiselle tontille. Rakennuslaina on isompi laina kuin remonttilaina, jonka lainasumma on yleensä pienempi, sillä remonttiin ei kulu niin paljon rahaa. Rakennuslainan kilpailuttaminen kannattaa, jotta löytää omaan tilanteeseen parhaiten sopivan lainan mahdollisimman edullisesti. Kilpailuttamalla säästyy myös aikaa, koska lainaa etsivän ei silloin tarvitse lähettää jokaiselle pankille erikseen lomaketta.
   Miten rakennuslainan voi kilpailuttaa?
   Kilpailuttaminen onnistuu esimerkiksi kotimaisen palvelun Credinumin kautta, josta voit saada lainatarjouksia yli 25 eri pankilta ja sitten valita itsellesi parhaimman vaihtoehdon. Sivuilta voi hakea lainatarjousta täyttämällä hakemuslomakkeen, jonka jälkeen saat tarjoukset suoraan omaan sähköpostiisi. Kun olet valinnut sopivimman lainatarjouksen, voit viimeistellä hakemuksesi ja lähettää sen. Kilpailuttamalla lainatarjouksia et vielä sitoudu mihinkään, eli jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit jättää hakemuksen viimeistelemättä ja jatkaa etsimistä. Palveluiden käyttäminen lainatarjouksien kilpailuttamisessa on siksi hyödyllistä, että se säästää aikaa, kun ei tarvitse lähetellä lomakkeita lainan tarjoajille yksitellen.
   Miten lainan kilpailuttaminen tehdään netissä?
   Aloita täyttämällä lainatarjouksen hakulomake. Lomaketta varten sinun kannattaa etukäteen selvittää muutama asia siitä, millaista lainaa etsit. Selvitä tarvitsemasi takaisinmaksuaika ja lainamäärä. Tarjous kannattaa tehdä hyvissä ajoin, koska esimerkiksi vakuudellisten lainojen käsittelyssä menee enemmän aikaa, jotta lainan tarjoaja voi varmistua vakuuden kelvollisuudesta. Creditum-palvelua käyttäessäsi sinun tulee olla myös vähintään 20-vuotias. Hakulomakkeen lähettämisen jälkeen saat tarjoukset sähköpostiin, josta voit valita itsellesi mieluisan. Saat samalla sähköpostiin myös tiedon siitä, miten laina hyväksytään ja miten voit nostaa sen. Huomaa, että sinun ei ole pakko hyväksyä mitään lainatarjousta jos et halua.
   Voiko omakotitaloa varten ottaa rakennuslainaa?
   Kyllä voi. Jos valitset vakuudellisen lainan ja laitat rakenteilla olevan omakotitalosi vakuudeksi lainalle, sinun tulisi huomioida rakennusvaiheen vaikutukset vakuusarvoon. Omakotitalon edistyessä sen vakuusarvo nousee vähitellen, eli se ei siis välttämättä riitä alussa yksinomaan vakuudeksi. Muita vakuuksia lainalle voivat olla jokin muu omistamasi tontti, asunto, sijoitusomaisuus tai muu omaisuus. Omakotitalon rakennuslainan vakuudeksi on myös mahdollista saada valtiontakaus, joka on korkeintaan 50 000€ ja 20% lainan arvosta. Kun otat lainan rakenteilla olevaa rakennusta varten, saat useimmissa tapauksissa nostaa rakennuslainan osissa valmiusastetodistusta vastaan, joita tekevät rakennusmestari tai rakennuspaikan työnjohtaja.
   Voiko rakennuslainaa hakea taloyhtiölle?
   Taloyhtiöt voivat hakea rakennuslainaa, eikä sen hakemisesta ole silloin yksittäinen henkilö vastuussa vaan itse taloyhtiö on vastuussa hakuprosessista. Näin ollen yksittäisen henkilön ei tarvitse siitä murehtia. Taloyhtiöt voivat siis hakea rakennuslainaa, ja sitä voidaan käyttää muun muassa putkiremonttiin tai muuhun tarpeelliseen isoon korjaustyöhön. Suomessa on melko tyypillistä, että isommat remontit tehdään taloyhtiön nimissä. Laina hyvksytään yhtiökokouksessa ja se on käytännössä taloyhtiön osakkaiden yhteinen laina. Eli taloyhtiön ottama laina ei ole sidoksissa yksittäisen osakkaan omaan taloudelliseen tilanteeseen, joten hänen ei tarvitse miettiä, onko lainan ottaminen mahdollista.
   Mitä tietoja lainahakemukseen tarvitsee täyttää?
   Creditum palvelun kautta kilpailuttaminen eli hakemuksen tekeminen ja lähettäminen on nopeaa ja vaivatonta. Lainan tarjoajat tarvitsevat tietoja, jotta he voivat tehdä sinulle asianmukaisen tarjouksen. Näitä tietoja tarvitset hakiessasi lainaa ja täyttäessäsi lainahakemusta. On suositeltavaa miettiä lainasumma ja takaisinmaksuaika ennen hakemuksen tekemistä. Yleisesti tarvitset mihin tahansa lainahakemukseen henkilötietosi sekä yhteystietosi. Lisäksi oleellista tietoa on menossa oleva työsuhteesi, jotta lainan tarjoaja voi varmistua maksukyvystäsi. Myös taloutesi tiedot ovat tärkeitä, kuten kuukausittaisen tulot ja menot eli budjettisi, talouteen kuuluvien henkilöiden määrä ja muut ottamasi lainat.

   Iloiset yhdistelylainan kilpailuttajat