Yhdistelylaina

Kun harkitset luottojesi yhdistämistä yhdeksi selkeäksi lainaksi, harkitse yhdistelylainaa. Tämä ratkaisu yksinkertaistaa maksujasi, kun hallitset vain yhtä lainaa monen pienen sijaan. Yhdistä lainat ja voit tasapainottaa taloustilannettasi.

euroa
500 € 60 000 €
vuotta
1 vuosi 15 vuotta
Arvio laskettu 9,9 %:n nimelliskorolla.
Saat tähän sähköpostiosoitteeseen lainatarjoukset.
Syötä puhelinnumerosi ilman välilyöntejä tai maakoodia. Esimerkki: 0401234567
i Lainatarjousten hakeminen ei sido sinua mihinkään.
Syötä etunimesi.
Syötä sukunimesi.
Lukkoikoni Luotonantajat tarvitsevat tiedon luottopäätöstä varten.
Valitse tilannettasi parhaiten kuvaava vaihtoehto.
i Lainatarjousten hakeminen ei sido sinua mihinkään.

Yhdistelylainan hakeminen Creditumin avulla

Jokainen voi hakea vakuudetonta yhdistelylainaa kauttamme helposti ja nopeasti. Useat vertailupalvelumme lainanantajat myöntävät yhdistelylainaa netistä jopa muutamassa minuutissa.

Creditumin kautta lainahakemus on täytettävissä ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Täytä lainahakemus ja anna meidän Creditumilla hoitaa loput.

Voit hakea yhdistelylainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa

Lainanantajat myöntävät yhdistelylainoja aina 60 000 euroon saakka ilman vakuuksia, joten voit hakea pikalainaa tarpeesi mukaan melko vaivattoman prosessin avulla. Huomioithan kuitenkin, että vakuudettomille lainoille on siitä huolimatta tiettyjä vaatimuksia.

Kuka voi hakea ja saada yhdistelylainaa Creditumista?

Creditumin kautta voit kilpailuttaa, hakea ja saada lainaa, jos seuraavat asiat täyttyvät:

Yhdistelylaina kuittaa pieniä luottoja sekä suuria lainoja

Kun velkaa kertynyt paljon, maksuhäiriöitä tai ulosottovelkoja. Yhdistä lainasi ja saatat säästää kuukausittaisissa kuluissa.

Yhdistelylainan merkittävä etu piilee siinä, että kaikki eri luotonantajilta hankitut lainat sulautuvat yhdeksi helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi. Sen sijaan että jonglööraisit eri luotonantajien kanssa, yhdistä luotot.

Tämä tekee omien lainakulujen ja velkojen takaisinmaksun seuraamisesta paljon vaivattomampaa ja yksinkertaisempaa. Lisäksi se selkeyttää taloudenhoitoa merkittävästi, sillä sinun tarvitsee huolehtia vain yhden yhdistelmälainan kuluista eikä odottamattomia yllätyskustannuksia pääse syntymään. Yhdistelylainan avulla saatat myös huomata, että kuukausittaiset lainakulut usein pienenevät entisestään.

Lainan yhdistämisen hyödyt

Lainojen yhdistämisen edut:

1. Lainojen määrä vähenee, mikä tekee talouden hallinnasta selkeämpää ja helpompaa.

2. Voit saada yhdistelylainan huomattavasti alhaisemmalla korolla kuin mitä nykyisissä lainoissasi on.

3. Maksat ainoastaan yhden lainan sivukuluja, mikä tarkoittaa suurempia säästöjä sitä mukaa, mitä useampi laina yhdistetään.

Edullisin yhdistelylaina löytyy kilpailuttamalla

Kun käytät lainojen kilpailutuspalvelun apua yhdistelylainan hakemisessa, voit tavoittaa useita kymmeniä eri pankkia yhdellä hakemuksella. Tämä prosessi ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään, joten ei ole mitään syytä jättää käyttämättä tilaisuutta kilpailuttaa yhdistelylainaasi.

Jotta lainojen ja luottojen yhdistäminen toisi sinulle todellista hyötyä, on olennaista tarkastella omia kulutustottumuksia. Saatat tarvita muutoksia menoihisi ja pyrkiä säästämään rahaa. Budjetin laatiminen ja tarkka rahankäytön seuranta ovat avainasemassa. On tärkeää ennaltaehkäistä uusien lainojen kertymistä tulevaisuudessa.

Miksi yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa ja vertailla?

Paras tapa yhdistää lainat vaihtelee yksilöllisesti. Hyödyllisin yhdistelylaina löytyy yleensä vertailemalla useita eri pankkeja. Jokaisella pankilla on omat lainakorot, tilinhoitomaksut ja muut kulut ja ne kannattaa ottaa huomioon lainoja yhdistäessäsi.

Toisille paras lainojen yhdistäminen voi merkitä myös sitä, että lainantarjoaja tarjoaa joustavia takaisinmaksuehtoja. Siksi lainaehdot on tärkeää lukea huolellisesti läpi ennen kuin tekee päätöksen lainatarjouksen hyväksymisestä. Joustavuus takaisinmaksussa voi olla ratkaiseva tekijä valittaessa parasta yhdistelylainaa omiin tarpeisiin.

Voit hakea yhdistelylainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa

Monet palvelut tarjoavat mahdollisuuden hakea jopa 60 000 euron lainaa ilman vakuuksia. Kilpailuttamalla laajan valikoiman pankkeja ja lainanmyöntäjiä löydät sinulle parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

Saat päätöksen lainasta nopeasti, ja voit valita itse parhaiten tarpeisiisi sopivan lainavaihtoehdon eri tarjouksista.

Yhdistelylaina ilman vakuuksia ja takaajia

On tärkeää huomata, että lähes kaikki verkon kautta haettavat lainat ovat vakuudettomia. Lainanmyöntäjä, joka tarjoaa vakuudetonta lainaa, ei vaadi lainalle mitään omaisuutta tai erillisiä takaajia. Olet henkilökohtaisesti vastuussa koko lainan takaisinmaksusta.

Vakuudeton yhdistelylaina on usein kalliimpi vaihtoehto kuin vakuudellinen laina, sillä lainanmyöntäjä ei voi periä takaisin rahojaan muulla tavoin.

Vaikka jotkut pankit tarjoavatkin vakuudellisia yhdistelylainoja, niiden hakuprosessi on yleensä monimutkaisempi verrattuna verkon lainantarjoajiin. Jos sinulla on kiire maksaa vanhat lainat pois, lainojen yhdistäminen on yleensä nopeampi vaihtoehto.

Mistä yhdistelylaina?

Yhdistelylainan hakeminen sujuu kätevimmin verkossa pankkitunnusten avulla. Saatat silti miettiä, mistä saa yhdistelylainan. Muistathan siis hyödyntää kilpailutusta nähdäksesi varteenotettavia lainantarjoajia.

Yhdistelylainan hakeminen Creditumin avulla

Uskomme, että lainojen yhdistäminen tulisi olla vaivatonta. Tästä syystä me kilpailutamme lainahakemuksesi perusteellisesti. Yhdistä lainoja nopeasti meidän avullamme.

Parhaan yhdistelylainan löydät vertailemalla tarjouksia useista pankeista samanaikaisesti, ja tämän palvelun tarjoamme sinulle täysin veloituksetta ja ilman sitoumuksia. Toimi seuraavasti:

1. Täytä haluamasi lainasumma, takaisinmaksuaika sekä omat tietosi ja lähetä hakemus.

2. Odota, kun suoritamme luottotarkistuksen ja välitämme hakemuksesi pankeille.

3. Vertaile saamiasi tarjouksia ja valitse tilanteeseesi parhaiten sopiva yhdistelylaina.

4. Hyväksy tarjous, ja saat yhdistelylainan siirrettyä tilillesi.

Yhdistelylaina heti tilille

Kun laitat lainat yhteen, siirretään yhdistelylaina tilillesi usein saman päivän aikana, kunhan olet allekirjoittanut lainasopimuksen. On kuitenkin tärkeää huomata, että maksu suoritetaan tyypillisesti vain arkisin toimistoaikoina.

Saatuasi rahat tilillesi voit käyttää ne välittömästi kaikkien vanhojen lainojen, luottojen ja osamaksujen maksamiseen. Tämän jälkeen sinun tarvitsee ainoastaan lyhentää yhtä yhdistelylainaa, jonka olet kilpailuttanut mahdollisimman edulliseksi.

Mikä on yhdistelylaina?

Yhdistelylaina tarjoaa mahdollisuuden uudelleenrahoittaa ja yhdistää nykyiset korkeakorkoiset pienlainat, luotot ja useat kulutusluotot yhdeksi lainaksi ilman vakuuksia. Tämä tarkoittaa, että et tarvitse asuntoa, kiinteää omaisuutta tai henkilötakausta lainan vakuudeksi yhdistelylainaa hakiessasi.

Lainasummat

Voit vertailla eri lainanmyöntäjien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja välillä 500-60 000 euroa. Lisäksi saat tyypillisesti mahdollisuuden yhdistää vanhoja lainojasi aina 60 000 euroon asti.

Laina-aika

Lainan takaisinmaksuajan voit tyypillisesti valita 1-15 vuoden väliltä. Lyhyempi takaisinmaksuaika luonnollisesti vähentää lainan kokonaiskustannuksia.

On kuitenkin mahdollista maksaa laina takaisin suunniteltua aiemmin, mikäli taloudellinen tilanteesi muuttuu odotettua paremmaksi. Tästä ei aiheudu lisäkuluja, ja maksat korkoa vain siltä ajalta, jona laina on ollut käytössäsi.

Korko ja todellinen vuosikorko

Vakuudettomissa lainoissa, kuten yhdistelylainassa, on yleensä korkea korko, koska lainaa varten ei tarvitse kiinnittää omaisuutta lainan vakuudeksi. Korkealla korolla minimoidaan riskiä, jos et pysty maksamaan yhdistelylainaa takaisin.

Yhdistelylaina pankista saattaa vaatia reaalivakuuksia lainalle. Reaalivakuudet ovat yleensä kiinteistöjä tai asiakirjoja, kuten talletukset tai osakkeet.

Jos et pysty maksamaan yhdistelylainaa, pankki voi myydä nämä reaalivakuudet ja käyttää niistä saadut varat lainanmaksun. Vakuudellisissa lainoissa on tämän takia yleensä edullisempi korko kuin vakuudettomissa.

Alin mahdollinen korko yhdistelylainalle on yleensä noin 5%, mutta tätä korkotasoa saavat harvat lainanhakijat. Yleisesti alle 10% korkoa yhdistelylainalle pidetään hyvänä. Suurin vaikutus korkoon on sillä, millä korolla nykyiset lainasi ovat.

Jos sinulla on lainaa korkealla korolla, yhdistelylainan korko voi olla tarpeen vain olemassa olevien luottojesi korkoa matalampi, jotta voit saada säästöjä.

Erot muihin lainatuotteisiin

Yhdistelylainat sekoitetaan joskus järjestelylainaan. Kumpaakin näistä lainoista käytetään olemassa olevien velkojen maksamiseen, mutta mitkä ovat niiden erot? Yhdistelylainaa haetaan yleensä silloin, kun on mahdollista pienentää lainakuluja ja lainojen hallinta on vielä hallinnassa.

Järjestelylaina puolestaan on usein viimeinen yritys saada henkilökohtainen talous tasapainoon, mikä auttaa sinua saamaan taloutesi hallintaan, kun lainakulut ovat kasvaneet korkeiksi ja haluat saada lainasi järjestykseen.

Se voi olla paras vaihtoehto, kun haluat vihdoin laittaa lainasi järjestykseen ja alkaa vähentämään kokonaisvelkaasi.

Järjestelylaina auttaa tasapainottamaan talouttasi. Kun muutat useat lainat yhdeksi yhdistelylainaksi, on helpompaa hallita lainojasi, sillä sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä lainasta useiden sijaan. Lisäksi säästät joka kuukausi rahaa, mikä antaa mahdollisuuden käyttää säästöjä ylimääräisiin lainalyhennyksiin tai helpottaa taloudellista tilannettasi jokaisena kuukautena.

Jos omistat puolestaan vain yhden lainan, harkitse sen uudelleenrahoittamista parempien ehtojen saamiseksi. Uudelleenrahoittamalla lainasi voit saada huomattavasti paremmat ehdot kuin mitä vanhassa lainassasi on.

Tätä vaihtoehtoa kannattaa harkita, jos haluat hyötyä paremmasta korosta ja muista lainaehdoista yhden lainasi osalta.

Mihin yhdistelylaina sopii?

On tärkeää muistaa, että väärin valittu yhdistelylaina voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Ennen lainojen yhdistämistä on olennaista laskea huolellisesti lainan kulut ja selvittää, onko yhdistelylaina todellinen säästö sinulle.

Älä yhdistä lainoja vain siksi, että se tuntuu hyvältä ratkaisulta, vaan varmista, että säästät rahaa ja parannat taloudellista tilannettasi.

Lisäksi on tärkeää tarkastella velkaantumisen taustalla olevia syitä. Yhdistelylaina voi kyllä helpottaa lyhennyksiä ja tehdä talouden hallinnasta yksinkertaisempaa, mutta se ei ratkaise syitä, jotka johtivat alkuperäiseen velkaantumiseen.

On olennaista selvittää, mistä velkaantuminen alkoi, jotta voit ehkäistä uuden velan kertymisen ja parantaa taloudellista tilannettasi pitkällä aikavälillä.

Erityisesti vanhoissa lainoissa saattaa olla korkeat korot ja kulut, joten arjen talousasioiden hallinnan helpottamiseksi kannattaa harkita yhdistelylainaa. Henkilölle, joka on ottanut useita erilaisia lainoja, lainojen yhdistäminen tarjoaa myös kätevän ratkaisun. Yhdistä kaikki lainat yhdeksi jo tänään.

Yhdistelylainaan sisällytetään erilaisia velkoja, kuten luottokorttivelkoja, osamaksusopimuksia, kulutusluottoja ja pienlainoja, yhdeksi kokonaisuudeksi. Tyypillisesti asuntovelat ja opintolaina jätetään yhdistelylainan ulkopuolelle.

Voit yhdistää yhdistelmälainan avulla:

Yhdistäminen voi johtaa merkittäviin säästöihin, kun erilaiset hallintopalkkiot ja tilinhoitomaksut poistuvat. Lainojen yhdistely mahdollistaa todennäköisesti paremman koron verrattuna useaan eri pienlainaan.

Kulutusluottojen yhdistäminen

Vuoden 2019 lakimuutoksen jälkeen lainan liittyvät sivukulut ovat saattaneet olla enintään 150 euroa vuodessa kulutusluotoissa.

Näin ollen, jos onnistut yhdistämään kuusi kulutusluottoa yhdeksi lainaksi, voit säästää pelkästään lainan sivukuluissa jopa 750 euroa vuodessa. Yhdistä laina nyt ja säästä selvää rahaa.

Luottojen yhdistäminen

Useiden luottojen yhdistäminen auttaa sinua säästämään rahaa, kun keskität kaikki lainat yhdeksi lainaksi.

Näin maksat ainoastaan yhden lainan korko- ja sivukuluja. Mikäli sinulla on useita avoimia luottoja, joudut maksamaan useista lainoista aiheutuvia korko- ja sivukuluja erikseen.

Esimerkki lainan yhdistämisestä

Mietitäänpä tilannetta, jossa sinulla on esimerkiksi 9 pientä lainaa, joita maksat erikseen joka kuukausi, ja jokaisella lainalla on omat sivukulunsa. Tämä tarkoittaa, että maksat vähintään 150 euroa vuodessa sivukuluja ja tilinhoitopalkkioita.

Lainojen yhdistämisellä voit hyötyä jo sivukulujen säästössä. Jos pystyt yhdistämään kaikki yhdeksän lainaa yhdeksi lainaksi, säästät 1200 euroa vuodessa pelkästään lainojen sivukuluissa. Lisäksi saat mahdollisesti säästöä, jos nostat lainaa paremmalla korolla. Siksi lainojen yhdistämistä ei kannata lykätä.

Tällä tavoin saat lainojen yhdistämisestä säästöä 100 euroa kuukaudessa pelkästään säästettyjen sivukulujen osalta, mikäli yhdistät useat luotot yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Voit käyttää säästyneen summan esimerkiksi elämiseen, säästöjen kartuttamiseen tai lainan nopeampaan takaisinmaksuun.

Voinko hakea yhdistelylainaa puolison kanssa?

Hakemalla lainaa yhdessä puolison kanssa avautuu mahdollisuus saada parempia lainatarjouksia, erityisesti suurempia lainasummia haettaessa. Kun kaksi henkilöä hakee lainaa yhdessä, se vähentää lainayhtiön riskiä, mikä puolestaan mahdollistaa suurempien lainojen myöntämisen ja edullisempien korkojen saamisen.

Voinko ottaa yhdistelylainan, jos olen pienituloinen?

Pienituloisuus ei ole välttämättä este yhdistelylainan hakemiselle. Yhdistelylainaa voivat hakea kaikki Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot sekä moitteettomat luottotiedot.

Miksi lainan yhdistäminen ei onnistu?

On tilanteita, joissa lainojen yhdistäminen ei ole mahdollista. Yleisin syy tähän on se, että lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä. Lainojen yhdistäminen voi myös epäonnistua, mikäli olet velkaantunut liikaa tai talouden hallinta ei ole viime aikoina ollut riittävän hyvää, jotta yhdistelylainan myöntäminen olisi mahdollista.

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä ja harkitset yhdistelylainan ottamista, yleisesti tarvitaan vähintään yksi seuraavista tekijöistä lainan saamiseksi:

1. Rinnakkaishakija

2. Reaalivakuus

3. Henkilötakaus

Näiden ehtojen tarkoituksena on lisätä lainanantajan luottamusta lainan takaisinmaksukykyyn, erityisesti tilanteissa, joissa päävelallisella on maksuhäiriömerkintä. On kuitenkin tärkeää harkita huolellisesti näitä vaihtoehtoja ja ymmärtää niiden riskejä ennen lainan ottamista. Lisäksi on hyvä neuvotella lainanantajan kanssa ja selvittää heidän vaatimansa ehdot ja mahdolliset vaihtoehdot.

Yhteenvetona

Viime vuosina yhdistelylainojen suosio on kasvanut merkittävästi, vaikka osa saattaa epäillä niiden kykyä auttaa talousvaikeuksissa. Yhdistelylainapalvelut pyrkivät helpottamaan asiakkaidensa arkea järjestelylainan avulla. Yksi huomion arvoinen palveluntarjoaja on Creditum, joka tarjoaa mahdollisuuden yhdistellä lainoja yhdellä hakemuksella täysin maksutta.

Lainojen yhdistely käytännössä tarkoittaa uuden lainasopimuksen tekemistä, jossa sovitaan uusista ehdoista ja hinnoista, kattaen samalla kaikki aiemmat pienet lainat yhdeksi kokonaisuudeksi, eli yhdistelylainaksi.

Parhaassa tapauksessa lainapalvelu ottaa vastuun aiemmista luotoista ja niiden takaisinmaksusta kokonaisuudessaan. Tämä tarkoittaa, että lainanhakijan tehtäväksi jää ainoastaan uuden, aiemmat pienet lainat korvaavan lainan lyhentäminen.

Lainahakemuksen täyttäminen on ilmaista eikä sido hakijaa mihinkään. Suosittelemme kuitenkin ennen lainan hakemista tutustumaan vinkkeihimme onnistuneeseen lainojen yhdistelyyn. Kokoamalla kalliit pienet lainat yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi voit säästää merkittäviä summia vuodessa.

Jos kohtaat taloudellisia vaikeuksia, voit hakea apua esimerkiksi Takuusäätiöstä tai oman asuinkuntasi oikeusaputoimistosta. On hyvin tärkeää keskustella velkoihin ja taloudellisiin haasteisiin erikoistuneen asiantuntijan kanssa, sillä hän voi tarjota realistista näkemystä tilanteeseen, joka saattaa tuntua sinusta aluksi ylivoimaiselta. Myös vaikeilta näyttävät tilanteet voivat olla ratkaistavissa. Yhdistelylainan harkitseminen ja kilpailutus saattaa olla ensimmäinen askel taloudellisen tilanteen uudelleenjärjestelyssä.

Yhdistelylaina FAQ – Usein kysytyt kysymykset

Mitä lainojen yhdistäminen lyhyesti sanottuna tarkoittaa?
Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että velallisen voimassa olevat lainat, luotot ja/tai osamaksut kuitataan yhdellä suurella lainalla, jonka jälkeen hän siirtyy lyhentämään yksittäistä lainaa, jota kutsutaan yhdistelylainaksi.
Miksi lainat kannattaa yhdistää?
Lainoja ei koskaan kannata yhdistää suoraan, vaan vastuulliseen lainan ottamiseen liittyy aina keskeisesti taustatyön tekemisen lisäksi lainan kilpailuttaminen, jonka avulla lainanhakija löytää itselleen sen parhaiten sopivan lainan.Lainat kannattaa lähtökohtaisesti aina yhdistää silloin, jos kilpailutuksen tuloksen lainanhakija saa voimassa olevia velkojaan edullisemman kokonaistarjouksen lainan kokonaiskuluista.
Millaisia kokemuksia ihmisillä on lainojen yhdistämisestä?
Yleinen asenneilmasto lainojen yhdistämiseen liittyen on kaksijakoinen. Mediassa nostetaan tasaisesti esille yhdistelylainoihin liittyviä riskejä, kun taas samanaikaisesti suurin osa talouttaan hoitavista velallisista on tyytyväisiä yhdistelylainansa tuomiin hyötyihin – kuin kouralliseen erillisiä lainoja erillisine kuluineen.Yhdistelylainoihin liittyvät kokemukset ovat yksilöllisiä, kuten ovat lainojen myöntämiseen liittyvät ehdot ja korkotasotkin. Tärkeintä niin yhdistelylainan kuin minkä tahansa muunkin lainan harkitsemisessa on, että se suhteutetaan hakijan maksukykyyn.
Yhdistelylaina pankista – mutta onko se tuttu ja turvallinen valinta enää se paras valinta?
Yhdistelylaina pankista ei muodosta kilpailuasetelmaa, jonka keskiössä pankit ja rahoituslaitoksen kilpailevat uudesta asiakkaasta. Yhdistelylainan voi jokainen voi toki edelleen hakea suoraan myös omasta pankistaan, mutta ennen lainan hyväksymistä jokaisen yhdistelylainaa harkitsevan kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa yhdistelylaina mahdollisimman monen pankin tai rahoituslaitoksen kesken.Kotimaisen lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneen palvelun sivuilla – kuten Creditumin sivuilla – lainojen kilpailuttaminen on maksutonta ja yhden hakemuksen avulla lainaa harkitseva tavoittaa yli 20 suomalaista pankkia ja rahoituslaitosta. Mitä suurempi kirjo lainatarjouksia lainanhakijalla ennen lainapäätöksen tekemistä on, takaa se lainanhakijalle myös suuremman valinnanvaran yhdistelylainan kustannuksiin ja ehtoihin liittyen.
Credit lainaa