Näin haet häälainaa Creditumin kautta

1. Täytä hakemus ilman sitoumuksia

Häälainaa koskevan hakemuslomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi. Välitämme luottohakemuksesi esihyväksyttäväksi yli 20 pankille ja rahoituslaitokselle. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, ja lisäksi se on täysin maksutonta.

2. Vertaile häälainatarjouksia

Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksyttyjä kulutusluottotarjouksia sähköpostiisi. Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella lainatarjouksia sieltä.

3. Nosta häälaina vaivattomasti

Kun olet selannut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä sen sinulle parhaiten sopivan kulutusluoton. Jos et ole tyytyväinen saamiisi tarjouksiin, voit jättää lainatarjouksen hyväksymättä.

 

Voit täyttää hakemuksen tämän sivun yläreunassa.

Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, voit halutessasi vain tarkistaa oman korkotasosi.

lainat

 

 

Häälaina

Nimensä mukaisesti häälaina tarkoittaa lainaa, jota otetaan häiden järjestämistä varten. Laina mahdollistaa sen, että sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja elämäsi tärkeimmän päivän suunnittelussa, vaan voit toteuttaa unelmasi. Saat vapaammat kädet suunnittelulle, ja tarvittaessa myös rutkasti apuvoimia häiden valmisteluun. Sinun ei tarvitse muun häihin liittyvän stressin lisäksi huolestua häiden rahoittamisesta, ja pystyt suunnittelemaan häitäsi siinä aikataulussa, joka itsellesi sopii.

Olitpa haaveillut puolisosi kanssa naimisiinmenosta jo vuosia, tai vastannut myöntävästi yllätyskosintaan, liittyy häiden suunnitteluun aina monia asioita. Tärkeimmät häiden suunnitteluun liittyvät asiat ovat vierasmäärä, missä häät tullaan järjestämään, ja mitä toiveita hääparilla juhlille on. Hääbudjetti voi vaihdella sadoista euroista kymmeniin tuhansiin euroihin. Siksi on tärkeää jo suunnitteluvaiheessa huomioida, kuinka tulevat häät järjestetään niin, että rahat eivät lopu kesken. Monelle sopivin tapa on ottaa häälaina, jolla rahoitetaan häät kokonaan tai osittain.

Häälaina – järjestä unelmiesi hääjuhlat Creditumin avulla

Häiden järjestäminen on lähes poikkeuksetta elämäsi kallein yksittäinen juhlatilaisuus, mutta myös merkityksekkäin. Creditum.fi -palvelun avulla voit tarvittaessa kilpailuttaa ja hakea lainaa elämäsi tärkeimmän juhlan järjestämiseen. Creditum.fi on kotimainen talouden vertailu -ja suunnittelupalvelu. Palvelun tavoitteena on auttaa sinua talousasioiden hoitamisessa, ja tekemään sinun kannaltasi parhaat päätökset arjen ja juhlan talouteen liittyvissä asioissa vaivattomasti ja nopeasti. Lainavertailun avulla sinun on mahdollista kilpailuttaa häälaina helposti.

Hääjuhlan järjestäminen on jännittävää ja vaatii huolellista suunnittelua. Tästä syystä kannattaakin turvautua asiantuntevaan apuun hääjuhlan rahoitukseen liittyvien päätösten tekemisessä, ja kilpailukykyisen häälainan hankkimisessa. Taloudellisen päätöksenteon tueksi Creditum.fi -palvelu tarjoaa kattavan listauksen hääsuunnitteluun liittyvistä valmisteluista, sekä lainoihin liittyviä vinkkejä ja neuvontaa, jotta sinä voit turvallisesti edistää oman elämäsi haaveiden toteuttamista ja avioarjen raha-asioiden hoitamista. Häälaina tililläsi voit keskittyä olennaiseen, eli itse hääjärjestelyihin.

Häälainan hyödyt ja haitat

Kuten moniin lainoihin ja taloudellisiin päätöksiin, myös häälainaan liittyy hyviä ja huonoja puolia. Tärkeintä on, että olet etukäteen tutustunut lainaehtoihin, suhtaudut rahoituksen hakemiseen realistisesti, ja keskustelet raha-asioista avoimesti tulevan aviopuolisosi kanssa. Yhdessä pohtimalla selätätte monta kysymystä, ja saatte teille parhaan lopputuloksen. Häälaina voi olla ensimmäinen yhteinen lainanne, ja siihen liittyvät päätökset ja harkinta kannattaa tehdä yhdessä.

Laina häihin – hyödyt

Yksi tärkeimmistä hyödyistä häälainan ottamisessa on se, että häälaina mahdollistaa sinulle ammattimaisten palveluiden käyttämisen hääjuhlien järjestämisessä. Kun kilpailutat lainan Creditum.fi -palvelun avulla, sinun ei tarvitse olla erikseen yhteydessä useisiin pankkeihin. Lainatarjoushakemuksen voit tehdä helposti ja yksinkertaisesti esimerkiksi kotisohvalta. Riittää, että täytät yhden hakemuksen, ja lähetät sen verkkosivuilla. Saat siis lainaa helposti, nopeasti ja kilpailukykyisillä hinnoilla ilman että sinun tarvitsee edes tietää kaikkia potentiaalisia lainantarjoajia.

Lainaa häiden järjestämiseen – haitat

Aina kun olet ottamassa lainaa, sinun kannattaa ensin mitoittaa lainan suuruus omaan talouteesi sopivaksi. Juhlien suunnittelussa nälkä voi kasvaa hääkakkua syödessä, ja pienistä kustannuksista kasvaa äkkiä iso summa. Samoin kohtuuttoman suuret lainakustannukset tai korko voivat äkkiä paisuttaa kokonaiskustannuksia liian suuriksi, ja takaisinmaksun kanssa voi tulla haasteita. Kannattaa siis etukäteen miettiä, mikä lainasumma on teille realistinen, ja mitkä ovat teidän ehtonne, jolla häälaina hankitaan.

Miksi valita häälaina ennemmin kuin tavallinen pankkilaina?

Sinun kannattaa valita häälaina tavallisen pankkilainan sijaan, mikäli haluat lainasta huolehtimisen sijaan keskittyä hääjuhlan suunnitteluun. Häitä varten otettu laina on vakuudeton, et siis tarvitse takaajia etkä vakuuksia. Sinun on mahdollista saada laina nopealla aikataululla, ja näin pystyt varaamaan unelmiesi hääpaikan tai valokuvaajan ennen kuin toinen hääpari ennättää ensin. Lisäksi lainan kilpailuttaminen on tärkeää, että saat parhaat mahdolliset lainaehdot ja koron.

Kuinka häälaina haetaan?

Häälainan suuruudella ei ole alarajaa, vaan voit hakea lainaa häitä varten juuri itsellesi ja puolisollesi sopivan summan. Ensimmäisenä sinun tulee täyttää lainahakemus. Hakemuksella kysytään muutamia perustietoja, jotka ovat olennaisia lainatarjousten kannalta. Lisätietojen avulla löydät juuri sinulle parhaiten sopivan häälainatarjouksen. Huomaathan, että voitte saada lainalle edullisemman koron, jos haette lainaa yhdessä kumppanisi kanssa! Kannattaa siis jutella puolison kanssa tarvittavasta lainasummasta ja täyttää hakemus yhdessä.

Miten valita sopiva häälaina?

Ensimmäisenä on tärkeää yhdessä miettiä, mikä on häiden kokonaisbudjetti. Onko häät tarkoitus rahoittaa kokonaisuudessaan häälainalla vai katetaanko osa kuluista säästöillä? Toisena on tärkeää pohtia, missä ajassa haluatte maksaa lainan takaisin. Mikä on teidän perheelle sopiva ja realistinen takaisinmaksuaika. Kolmantena asiana ennen lainan hakemista on hyvä päättää, onko tarkoituksena tehdä yhteinen hakemus vai hakea vain toisen henkilökohtainen laina. Suunnittelussa kannattaa huomioida taloudellinen tilanne ja tasapuolisuus.

Sopivan lainasumman arvioiminen on tärkeää. Varsinaisen hääjuhlan rahoittamisen lisäksi kannattaa miettiä, onko teillä tiedossa muita kuluja itse juhlan jälkeen. Monelle parille yhteisen avioelämän ensimmäinen etappi on yhteinen häämatka, johon voi monesti liittyä luksusta. Myös häämatka kannattaa siis huomioida lainabudjetissa. Aina on myös mahdollista jättää mahdollisuus lisälainan nostamiselle, mikäli matkasuunnitelma ei ole vielä täysin valmis, tai häämatka ajankohtainen.

Häälaina ja tärkeimmät huomioitavat asiat hakemusta tehdessä

Voit hakea häälainaa, mikäli olet täysi-ikäinen ja luottokelpoinen. Häälainan hakuprosessissa luottotietosi tarkistetaan, joten sinulla ei saisi olla maksuhäiriömerkintöjä. Tulotietojen tarkistaminen palkkakuitista on yleensä tarpeellista, mikäli lainasumma kasvaa suureksi. Eri yritysten kriteerit lainan myöntämiselle poikkeavat jonkin verran. Kannattaa siis hakea lainaa muilta yrityksiltä, vaikka et olisi saanut lainaa aiemmin. Häälainaa haet helpoiten netissä. Sinun kannattaa muistaa vertailla lainat ennen hakemista, jolloin löydät myös edullisimman koron häälainallesi.

Hakemuksen täyttämisen jälkeen Creditum.fi välittää tietosi eteenpäin lainan tarjoajille. Creditum kerää pankeilta ja rahoituslaitoksilta saadut lainatarjoukset ja valikoi niistä sinulle sopivimmat. Sinulle parhaiten sopivat häälainatarjoukset saat sähköpostiisi. Jos lainat eivät ole sinulle omasta mielestäsi sopivia ja et halua hyväksyä saamaasi tarjousta, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Mikäli haluat hyväksyä sinulle tarjotun lainan, voit tehdä sen helposti lainatarjouksista saamasi sähköpostin linkin kautta.

Yleiset vaatimukset lainan hakemiselle sekä saamiselle

Voit hakea häälainaa tai yhdistelylainaa Creditumin kautta, jos täytät seuraavat ehdot:

Iloiset yhdistelylainan kilpailuttajat

Usein kysyttyä

Miten säästää häiden järjestämisessä?
Häitä voi järjestää monella eri budjetilla, ja varsinaisia rajoituksia häiden järjestämiselle ei ole. Säästöjä voit saada esimerkiksi tekemällä osan hääjärjestelyistä itse. Hääkutsuja ja -koristeita ei tarvitse välttämättä ostaa valmiina, vaan ne voi askarrella itse. Kannattaa myös aloittaa hyvissä ajoin seuraamaan erilaisia hääaiheisia sivustoja, blogeja ja kirpputoriryhmiä. Voit saada hyviä säästövinkkejä, tai löytää tarvitsemasi koristeet tai vaikkapa hääpuvun hyvin edullisesti.
Kuka häät maksaa?
Jokainen pariskunta voi itse päättää häiden maksusta. Aiemmin oli yleistä, että morsiamen vanhemmat maksoivat joko osan häistä tai jopa ne kokonaan. Yleensä tällöin maksajalla voi olla halua osallistua häiden suunnitteluun, ja morsiuspari joutuu tekemään häiden suunnittelussa kompromisseja. Mikäli siis haluat päättää hääjuhlien sisällöstä täysin itse, voi lainarahalla järjestetty hääjuhla olla sinulle stressivapain vaihtoehto.
Mikä on kilpailukykyinen korko häälainalle?
Häälainan korko voi vaihdella muutamasta prosentista ylöspäin. Parhaan koron saamiseksi sinun kannattaa tehdä lainavertailu ja kilpailuttaa häälainasi. Muista kiinnittää huomiota kokonaiskorkoon ja kaikkiin lainaan liittyviin kustannuksiin. Kilpailutuksen jälkeen voit valita sinulle sopivimman lainan ja parhaan koron häiden järjestämiseen. Muista, että usein on sinulle edullisin vaihtoehto ottaa koko lainasumma kerralla, eikä rahoittaa jokaista häihin liittyvää kustannusta erillisellä lainalla.
Miten rahoittaa ensimmäinen yhteinen koti?
Joskus hääparin yhteinen elämä voi alkaa yhteisen omistusasunnon hankkimisella. Oikein mitoitetun häälainan jälkeen seuraavana vaiheena voi olla asuntolainan kilpailuttaminen. Summarum.fi -palvelussa voit kilpailuttaa myös asuntolainan. Voit siis saada useita lainatarjouksia eri pankeista ja pyritään näin löytämään se edullisin laina. Asuntolainojen korot muuttuvat jatkuvasti, ja kilpailuttamalla asuntolainan voitte tehdä merkittävää säästöä lainan korkokuissa.
Mitä minun tulee huomioida hääbudjetissa?
Häiden budjettiin vaikuttaa eniten vierasmäärä ja pariskunnan toiveet. Yleisimmin häiden järjestämisessä kustannuksia syntyy ainakin hääpuvusta, sormuksista, paikkavuokrasta sekä ruoka- ja juomatarjoilusta, musiikista tai viihde- ja ohjelmanumeroista, koristeluista, kutsuista tai kiitoskorteista, valokuvauksesta, hääautosta tai muista kuljetuksista. Monessa kohdassa voi säästää tai satsata sen mukaan, tekeekö esimerkiksi kampauksen tai hääruuat itse, vai hyödyntääkö ammattilaisten palveluja.