Lähetä ilmainen lainahakemus

ja nosta vakuudeton laina lyhennysvapailla

Yhdistä luotot yhdeksi lainaksi ja säästä tuhansia euroja!

Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lähetä ilmainen lainahakemus

   ja nosta vakuudeton laina lyhennysvapailla

   Kilpailuta luottosi Creditumin avulla ja tee tuntuvaa säästöä!

   Check iconTarjous yli 25 pankilta 1 hakemuksella.

   Check iconKulutusluotto ilman piilokuluja.

   Check iconLähetä hakemus ja  valitse edullisin luotto vertailusta.

   Creditumin käyttö on ilmaista eikä sido sinua mihinkään! Tarkista oma korkotasosi vaikka heti.

   Onko sinulla kysyttävää? Lähetä meille viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu@creditum.fi

   Näin haet lainaa Creditumin kautta

   1. Täytä hakemus ilman sitoumuksia

   Kulutusluottoa koskevan hakemuslomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi. Välitämme luottohakemuksesi esihyväksyttäväksi yli 20 pankille ja rahoituslaitokselle. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, ja lisäksi se on täysin maksutonta.

   2. Vertaile kulutusluottotarjouksia

   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksyttyjä kulutusluottotarjouksia sähköpostiisi. Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella lainatarjouksia sieltä.

   3. Nosta kulutusluotto vaivattomasti

   Kun olet selannut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä sen sinulle parhaiten sopivan kulutusluoton. Jos et ole tyytyväinen saamiisi tarjouksiin, voit jättää lainatarjouksen hyväksymättä.

    

   Voit täyttää hakemuksen tämän sivun yläreunassa.

   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, voit halutessasi vain tarkistaa oman korkotasosi.

   lainat

   Lyhennysvapaa

   Lyhennysvapaa tarkoittaa lainanantajan myöntämää ajanjaksoa, jolloin varsinaista lainaa ei lyhennetä. Sen pituus voi vaihdella sopimuksesta riippuen yhdestä kuukaudesta kahteen vuoteen. Lyhennysvapaaseen liittyy lainanantajasta riippuen palvelumaksu. Lainan korot ja lainaan liittyvät palvelumaksut tulee asiakkaan kaikesta huolimatta maksaa. Lainanantajina voivat olla pankki tai rahoituslaitos. Yleisimmin lyhennysvapaata käytetään arjen talouden helpottamista asuntolainojen kohdalla työttömyyden, sairastumisen tai opintovapaan rajoittaessa tuloja.

   Lyhennysvapaa – näin se helpottaa arkea

   Asuntolaina on perheelle tai yksilölle suuri ja pitkäkestoinen menoerä. Koska asuntolainan takaisinmaksussa voi vierähtää kaksikin vuosikymmentä, ehtii maksajan elämäntilanne muuttua ja maksukyky saattaa vaihdella.

   Sairastuminen, työttömyys, lapsen saanti tai vaikkapa opintojen aloittaminen voivat aiheuttaa notkahduksen säännöllisissä tuloissa. Maksukyvyn vaihteluun saattavat vaikuttaa myös muut lainat. Lyhennysvapaa voi toimia keinona toisen, kalliimman lainan pois maksamiseksi on yksi tapa helpottaa talouden hoitamista.

   Lyhennysvapaa alkaa sopimuksella lainanantajan kanssa. Tästä sopimuksesta lainanantaja perii omien ehtojensa mukaisen palvelumaksun. Mitä pidemmälle lyhennysvapaalle haluat jäädä, sen korkeammiksi kohoavat lainan kulut kokonaisuudessaan.

   Lyhennysvapaalla lainasta maksetaan korot sekä lainanhoitokulut, kuten lainaa maksettaessa. Kannattaakin harkita, voiko lyhennysvapaan ottaa silloin, kun korot ovat alhaalla. Myös lyhennysvapaan pituus kannattaa harkita todellisen tarpeen mukaisesti. Ajallisia ylilyöntejä kannattaa välttää.

   Lyhennysvapaa oman pääoman kasvattamiseen

   Lyhennysvapaata voi hakea myös oman omaisuuden kasvattamista ajatellen. Sijoittaja voi saada näin käyttöönsä lainanmaksuun menevän erän sijoitettavaksi vaikkapa rahastoihin tai muihin sijoituksiin. Lyhennysvapaa on siten toimiva tapa myös säästämiseen tulevaisuuden varalle.

   Pankeilla ja sijoitusyhtiöillä on runsaasti erilaisia sijoituskohteita, joiden avulla voit kartuttaa pääomaasi. Lyhennysvapaan jälkeen jatkat lainasi lyhennystä kuten ennenkin, mutta olet saanut pääomaa muita tulevia menoja varten.

   Lyhennysvapaa on mahdollista hakea myös osittaisena eli voit maksaa lainaasi takaisin pienemmällä summalla kuin mitä alkuperäisessä suunnitelmassa sovittiin. Pankit ja rahoituslaitokset toimivat näissä tilanteissa omien ehtojensa mukaisesti, joten kannattaa olla yhteydessä lainanantajaan.

   Myös osittaisessa lyhennysvapaassa on etuna, että voi laittaa erotuksen sijoituksiin tai rahastoihin oman pääomasi kasvattamiseksi. Varsinkin tällaisessa tilanteessa, lyhennysvapaan ajoittaminen alhaisten korkojen ajankohdalle on suositeltavaa.

   Lyhennysvapaa: mistä kannattaa aloittaa?

   Pankeilla on omat ohjeensa lyhennysvapaan hakemiseen. Hakeminen on helppoa verkossa tapahtuvien pankkitoimintojen kautta. Jokaisella pankilla on verkkopalvelut lainojen kanssa asioimista varten.

   Lyhennysvapaa kuuluu pankkipalveluihin siinä missä muutkin lainoihin liittyvät palvelut. Raha-asiansa moitteettomasti hoitaneelle, lyhennysvapaan hakeminen on suhteellisen vaivatonta.

   Mikäli sinulla on maksuhäiriöitä, saattaa hakeminen olla vaikeampaa. Pienet maksuhäiriöt eivät kuitenkaan yleensä estä lyhennysvapaan saamista. Alla listaus Suomessa toimivista pankeista, joiden sivuilta löytyy lisää tietoa.

   Lyhennysvapaa: miten sitä haetaan?

   Pankeilla on lyhennysvapaan hakemiseen omat sääntönsä ja ehtonsa. Tutustu siis oman pankkisi ohjeistukseen asiassa. Kaikissa Suomessa toimivissa pankeissa on lyhennysvapaan hakemiseen myös verkkopalvelunsa.

   Mikäli sinulla on samasta pankista useampi laina, haetaan lyhennysvapaa kerrallaan yhteen lainaan. Huolehdi siis siitä, että valitset verkkopalvelussa oikean lainan. Pankit arvioivat jokaisen hakemuksen tapauskohtaisesti. Maksuhäiriöiden lisäksi aiemmat lyhennysvapaat saattavat evätä lyhennyksen tällä kertaa. Huomioi seuraavat seikat:

   Lyhennysvapaa ratkaisuna monelle

   Meneillään olevan pandemian takia monet suomalaiset ovat hakeneet lyhennysvapaata asuntolainastaan taloudellisen tilanteensa rauhoittamiseksi. Pandemia mullisti työelämän kertaheitolla ja useat yritykset ovat joutuneet vähentämään toimintaansa tai jopa hakeutuneet konkurssiin.

   Tätä poikkeuksellista tilannetta helpottamaan monet ovat hakeneet lyhennysvapaata, jotta selviytyisivät arjesta pandemiatilanteen yli. Lyhennysvapaalla saadaan aikaan tämän hetkisen tilanteen helpotus mutta myös mahdollisesti voidaan samalla varautua tulevaan siirtämällä varoja säästöön.

   Arkisista maksuista selviytyminen sekä arjen pitäminen ennallaan, vaikka taloustilanne muuttuisikin radikaalisti, on tärkeää useimmille meistä. Itsestämme riippumattomat tekijät saattavat luoda painetta omaan talouteemme mutta tässäkin tilanteessa pitkien asuntolainojen tai muiden lainojen lyhennysvapaat voivat todella helpottaa arjen paineita.

   Pitkä sairausloma tai työttömyys voivat olla henkilökohtainen katastrofi myös taloudellisella tasolla. Opintovapaalla on helpompi keskittyä opiskeluun, jos talous on tasapainossa. Lyhennysvapaa tuo helpotusta vaikeaan tilanteeseen.

   Lyhennysvapaa vakuudettomissa lainoissa

   Haettaessa lyhennysvapaata vakuudettomiin lainoihin, kuten esimerkiksi joustoluottoihin, tulee ottaa huomioon, että vapaata myönnetään usein vain lyhyeksi aikaa, kuten yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan.

   Vakuudettomien lainojen lyhennysvapaata voi kuitenkin kannattaa hakea lyhyemmissä väliaikaisissa tilanteissa, kuten esimerkiksi kun vaihdat työpaikkaa ja palkanmaksussa saattaa tulla viivästys. Lyhennysvapaa kannattaa pitää lyhyenä, sillä korkojen ja muiden palvelumaksujen myötä kokonaislainan summa kasvaa lyhennysvapaan myötä.

   Vakuudettomat lainat ovat helppo ja nopea tapa ratkaista äkkinäisiä kuluja tai vaikkapa rahoittaa uuden auton ostaminen. Vakuudettoman lainan korot saattavat kuitenkin olla suhteellisen korkeat ja ne jäävät lyhennysvapaan aikana maksettaviksi joka tapauksessa.

   Harkintaa lyhennysvapaan ottamiseen kannattaa siten käyttää huolellisesti, mikäli kyseessä on vakuudeton laina. Mikäli sinulle on myönnetty vakuudeton luotto, on takaisinmaksusta syytä pitää huolta, jotteivat maksuvaikeudet myöhemmin aiheuta vaikeuksia.

   Yleiset vaatimukset lainan hakemiselle sekä saamiselle

   Voit hakea lainaa Creditumin kautta, jos täytät seuraavat ehdot:

   Usein kysyttyä

   Voiko opintolainaan hakea lyhennysvapaata?
   Myös opintolainaan voi hakea lyhennysvapaata. Siihen pätee samat lainalaisuudet kuin asuntolainaankin. Opintolainan korkoja ja kuluja ei kuitenkaan pääsääntöisesti makseta vielä opintojen aikana takaisin, vaan lainanmaksu alkaa, kun opinnot ovat päättyneet. Pankeilla on omat ehtonsa. Ota siis yhteys pankkiin, joka on myöntänyt opintolainasi. Pankillasi on verkkosivut, joiden kautta voit kysyä lisää ohjeita juuri sinun tilannettasi ajatellen
   Mikä on hyvä vaihtoehto lyhennysvapaalle?
   Pankit ja rahoittajat tarjoavat myös vaihtoehtoja lyhennysvapaille. Voit valita useammasta vaihtoehdosta itsellesi ja pankillesi sopivimman ratkaisun. Maksusuunnitelman muutoksella voidaan korottaa tai alentaa kuukausittain maksettavaa summa tai esimerkiksi muuttaa lainan takaisinmaksupäivää. Jo tämä saattaa helpottaa tilannettasi. Maksusuunnitelman muutoksista pankki tai rahoittaja perii yleensä omien ehtojensa mukaisen maksun. Tutustu siis oman lainanantajasi ehtoisin verkossa. Lainanantajat vastaavat myös kysymyksiin puhelimitse.
   Lyhennysvapaa vai yhdistelylaina?
   Useamman lainan maksaminen takaisin samanaikaisesti on kallista, sillä jokaisen lainan kohdalla maksetaan lainanhoitokuluja ja korkoja. Pankit ja rahoittajat tarjoavat mahdollisuuksia yhdistää lainoja ja siten hankkiutua eroon tai pienentää lainoihin liittyvien korkojen ja muiden toimituskulujen yhteissummaa. Lainojen yhdistäminen on myös lainojen muuttamista. Yleensä otetaan uusi laina, jolla maksetaan vanhat lainat pois, sovitaan lainan maksuajasta ja erien suuruudesta.
   Mitä tarkoittaa maksuvapaa?
   Maksuvapaalla tarkoitetaan, että lainan takaisinmaksun lisäksi maksamatta jäävät myös kulut ja korot. Korot ja kulut siirtyvät myöhemmin maksettaviksi. Maksuvapaata ei yleensä myönnetä enempää kuin yksi kuukausi kerrallaan ja kahdeksi erilliseksi kuukaudeksi kalenterivuoden aikana. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos taloudellisen tilanteesi tiedetään varmasti olevan lyhytaikaista ja tilapäistä. Maksuvapaata voidaan käyttää esimerkiksi kun työpaikka vaihtuu ja palkanmaksu tämän takia viivästyy.
   Saanko lyhennysvapaan kulutusluottoon tai luottokorttimaksuihin?
   Harkintaa käytettäessä lyhennysvapaa on oivallinen ratkaisu kenelle vain arkisen talouden hallintaan tilanteissa, joissa menot ovat poikkeuksellisesti kasvaneet tai tulot vastaavasti pienentyneet. Ilmaista se ei ole, joten neuvottelu lainanantajan kanssa on aiheellista tehdä ennen ratkaisun tekemistä. Netistä löytyy valtavasti tietoa, joskin on syytä pysytellä sivustoilla, joista saa luotettavaa tietoa nopeasti ja varmasti.

   Iloiset yhdistelylainan kilpailuttajat