Korkokatto

Vuoden 2020 heinäkuussa voimaan tullut lainojen väliaikainen korkokatto sai jatkoa tämän vuoden lokakuussa. Korkokatto 2021 on rajannut 1.10.2021 lähtien myönnettyjen vakuudettomien luottojen nimelliskoron maksimissaan 20 prosenttiin. 1.1. – 30.9.2021 välisenä aikana myönnettyjen vakuudettomien luottojen nimelliskoron korkokatto rajautui maksimissaan 10 prosenttiin ja tämä lakisääteinen korkokatto on koskenut kaikkia vakuudettomia kulutus- ja joustoluottoja ja sen tarkoituksena on ollut kotitalouksen ylivelkaantumisen hillitseminen taloudellisesti muutoinkin tiukkoina aikoina. Luottokortit, osamaksusopimukset ja muut hyödykesidonnaiset luotot eivät korkokaton piiriin ole kuuluneet, ja kun korkokatto päättyy pian, niin omat lainansa kannattaa kilpailuttaa pikimmiten. Näin saatat säästää selvää rahaa, ja jopa tuhansia euroja lainasi kokonaiskustannuksissa.

Korkokatto 2021 päättyi osin, mutta nopealla toiminnalla varmistat pienemmän koron lainallesi

Lainojen vertaileminen Creditumilla on kuluttajalle helppoa, eikä se vie aikaa kuin muutaman minuutin. Täytät vain sähköisen hakemuksen, ja me Creditumilla hoidamme lopun. Kilpailutamme hakemuksesi jopa yli 25 pankin ja rahalaitoksen kesken ja saat alustavat lainatarjoukset suoraan sähköpostiisi. Sinun tehtäväksesi jää ainoastaan tarjousten vertaileminen sekä sinulle edullisimman lainavaihtoehdon valitseminen. Huomaathan, että korkokatto 2021 päättyy pian, joten kannattaa toimia nopeasti ja kilpailuttaa laina heti, koska silloin voit taata lainoillesi edullisen korkotason myös korkokaton päättymisen jälkeen.

Hyödynnä korkokatto ja säästä rahaa

Jokaisella meillä on joskus edessään tilanne, jolloin rahaa tarvitsee nopeasti. Kyseessä voi olla äkillinen tarve, esimerkiksi auton tai kodinkoneen hajotessa on uusi ostettava tilalle yleensä heti. Myös pidempiaikainen haave, kuten mahdollisuus lomamatkaan, voi toisinaan toteutua ennakoitua nopeammin. Silloin on hyvä tietää, mistä rahoituksen saa järjestettyä nopeasti ja järkevään hintaan. Creditumin kautta haetun kulutusluoton voit saada tilillesi lainanmyöntäjästä riippuen nopeimmillaan jopa samana päivänä, kun olet täyttänyt hakemuksen, kuitenkin aina viimeistään 1-2 arkipäivän sisällä. Ja korkokatto 2021 turvin voi lomamatkasi onnistua edullisemmin kuin ajattelitkaan.

Korkotaso on yhä alhaalla, vaikka korkokatto 2021 päättyi

Vaikka tilapäiseksi määritelty ja lakisääteinen korkokatto 2021 päättyy syyskuun lopussa, niin yleinen korkotaso on yhä alhainen. Etenkin vanhat lainat kannattaa nyt kilpailuttaa, koska näissä voi olla hyvinkin korkeat lainanhoitokustannukset ja näin voi välttää lainojen kustannusten paluun aiemmalle tasolle lokakuussa. Vaikka korkokatto ei olekaan koskenut osamaksusopimuksia ja luottokorttien kustannuksia, niin myös näiden kustannuksia kannattaa pohtia ja kilpailuttaa rahoitusyhtiöiden tarjoamat yhdistelylainat, jolloin voi saada näiden korkokustannuksia todella tuntuviakin säästöjä yhdellä isommalla lainalla. Vain kilpailuttamalla luotonantajat voi löytää itselleen sen kaikkein edullisimman vaihtoehdon ja kilpailuttaminen ei velvoita hakijaa hyväksymään yhtäkään saatua lainatarjousta.

  • Kilpailuttamalla voi säästää luottojen ja osamaksusopimusten koroissa ja hoitokustannuksissa
  • Korkotaso on yhä alhainen
  • Vain kilpailuttamalla löytää edullisimman tarjouksen

Korkokustannukset kuriin kilpailuttamalla

Useista osamaksusopimusten ja luottokorttien koroista ja muista kuluista voi koostua yllättävän iso kuukausittainen kustannuserä, jota ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi sopimuksia tehdessään. Näissä kustannuksissa voi kuitenkin säästää yhdistelylainan avulla, joka kannattaa kilpailuttaa. Ennen lainatarjousten pyytämistä kannattaa laskea kaikki luotot ja sopimukset yhteen ja eritellä näiden sopimusten korot ja hoitokustannukset omaksi osakseen. Näin saa tietää tarkalleen miten paljon yhdistelylainaa tarvitsisi ja millaiset todelliset kustannukset tällä hetkellä ovat. Tämän jälkeen yhdellä selkeällä hakemuksellamme saa useilta rahoitusyhtiöiltä tarjoukset omaan sähköpostiinsa ja eri vaihtoehtojen vertailu on helppoa. Edullisin vainthoehto hyväksytään luotonantajan ohjeiden mukaisesti.

Korot ovat vielä alhaalla

Yleinen korkotaso on yhä alhaalla ja sille ei ole ennustettu myöskään jyrkkää nousua lähitulevaisuudessa. Luonnollisesti korkotaso voi kuitenkin nousta, ja ennemmin tai myöhemmin se nouseekin nykyisen alhaisesta jonkin verran. Siksi juuri nyt onkin hyvä aika kilpailuttaa vakuudettomat lainat ja kulutusluotot varmistaa itselleen edullinen korkotaso, jolloin voi saada selvää säätöä lainojen hoitokustannuksissa. Vakuudettomalla lainalla voi rahoittaa monenlaisia tarpeita ja tiukkoina aikoina yhdistelylainat ovat tulleet suosituiksi, jolloin voidaan saada omaan talouteen todella tuntuviakin säästöjä aikaiseksi. Se on erittäin varteenotettava vaihtoehto, kun haluaa järkeistää omaa taloutta.

Korkokatto – Usein kysyttyä

Mikä on korkokatto 2021?
Korkokatto 2021 astui voimaan heinäkuussa 2020 ja se oli alunperin voimassa vuoden 2020 loppuun, mutta hallitus jatkoi väliaikaista korkokattoa vielä vuodenvaihteessa antamallaan päätöksellään syyskuun 2021 loppuun asti. Korkokatto turvasi vakuudettomien kulutusluottojen ja lainojen nimelliskoron 10 % ja määritteli ylärajat vuosittaisille hoitokustannuksille ja lainojen avauspalkkioille. Korkokatolla haluttiin estää kotitalouksien ylivelkaantuminen pandemian aikana, jolloin monilla aloilla työ on ollut hyvin epävarmaa johtuen voimassa olevista kokoontumis- ja aukiolorajoituksista. Nyt korkokatolle ei ole suunniteltu jatkoa, joten korkokatto todennäköisesti tulee loppumaan syyskuun lopussa ja sen piirissä olevat lainat ja luotot palaavat entiselle tasolleen.
Miten korkokatto vaikuttaa minun lainoihin?
Korkokaton päättyminen vaikuttaa eri lainoihin eri tavoin ja on mahdoton sanoa, miten se vaikuttaa yhteen yksittäiseen lainaan. Kuitenkin vanhoissa ja korkeakorkoisissa lainoissa korkotaso palaa korkokaton päättymisen jälkeen entiselle tasolleen ja tämän voi välttää kilpailuttamalla lainat ennen korkokaton päättymistä ja valitsemalla itselleen edullisempi tarjous. Edullisiin lainoihin korkokaton päättyminen ei vaikuta korkotasoa nostavasti, mutta kilpailuttamalla voi silti löytää vieläkin edullisemman lainan ja saada säästöjä lainan korko- ja hoitokustannuksissa. Yhdellä selkeällä ja yksinkertaisella hakemuksella saa useiden rahoitusyhtiöiden tarjoukset omaan sähköpostiinsa, jolloin eri vaihtoehtojen vertailu on helppoa.
Kannattaako lainojen kilpailuttaminen, kun korkokatto päättyy?
Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina ja etenkin korkokaton päättyessä se kannattaa tehdä, että välttää korkotason nousun entiselle korkokattoa korkeammalle tasolle. Yleinen korkotaso on pitkään ollut alhaalla ja se näkyy myös eri lainojen ja kulutusluottojen hinnoittelussa myös korkokaton päättymisen jälkeen ja rahoitusyhtiöiden tarjoukset ovat hyvin kilpailukykyisiä keskenään. Koroissa ja kuluissa on kuitenkin laajasti eroja, joten kilpailuttamalla löytää itselleen se kaikkein edullisimman vaihtoehdon, joka on helppo ja nopea hyväksyä luotonantajan ohjeiden mukaisesti. Kilpailuttaminen ei kuitenkaan velvoita hyväksymään mitään lainatarjousta, joten se kannattaa tehdä silloinkin, kun haluaa tarkistaa omien lainojen korkotason.
Miten saan haettua yhdistelylainan?
Yhdistelylaina kannattaa hakea esimerkiksi osamaksusopimuksien ja luottokorttien poismaksamiseen ja se kannattaa aloittaa laskemalla ensin kaikki nykyiset sopimukset yhteen ja eritellä kokonaissummasta korot ja tilinhoitopalkkiot ym kulut omaksi osakseen. Kun kokonaissumma on selvillä, tietää, miten suurta yhdistelylainaa kannattaa hakea ja yhdellä hakemuksella saa useita eri tarjouksia. Näistä kannattaa valita edullisin vaihtoehto, joka hyväksytään luotonantajan ohjeiden mukaisesti. Kun laina on saatu omalle tilille, siitä maksetaan ensin kaikki nykyiset osamaksusopimukset ja luottokorttien luotot pois kerralla ja tämän jälkeen lyhennetään vain yhtä edullisempaa lainaa sopimuksen mukaisesti.
Kuka voi saada lainaa Creditumin kilpailutuksen kautta?
Eri rahoituslaitosten lainojen myöntämiskriteerit vaihtelevat jo jonkin verran, mutta jotkin kriteerit ovat yhteneviä jokaisen luottoja ja lainoja tarjoavien yhtiöiden välillä. Hakijalla tulee yleensä olla puhtaat luottotiedot, hänen tulee asua vakituisesti Suomessa ja hänellä pitää olla säännölliset tulot. Lisäksi hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen, mutta jotkut luotonantajat voivat vaatia myös yli 20 vuoden ikää. Säännöllisiksi tuloiksi lasketaan palkka- ja eläketulot, mutta joillakin yhtiöillä voidaan hyväksyä myös työttömyysetuus tai muu vastaava, kunhan tulotaso ylittää yhtiön määrittelemän rajan, jolla halutaan varmistaa lainan takaisinmaksukyky ja hakijan ylivelkaantuminen.
Voinko hakea lainaa rinnakkaishakijan kanssa?
Aina voi hakea lainaa rinnakkaishakijan kanssa ja se katsotaan positiivisena asiana lainahakemuksesn käsittelyn yhteydessä ja laina myönnetään helpommin kahdelle hakijalle. Etenkin isompia lainasummia haettaessa voi rinnakkaishakijasta olla merkittävästi hyötyä, koska se takaa lainan takaisinmaksun varmemmin kuin yksittäinen hakija. Rinnakkaishakijaksi kelpaa samassa taloudessa asuva henkilö ja hänen tulee täyttää samat rahoituslaitoksen määrittelemät kriteerit kuin päähakijankin, jotta laina voidaan myöntää. Myös korkokaton päättyessä lainojen kilpailuttamisen yhteydessä kannattaa harkita rinnakkaishakijan mahdollisuutta. Sillä voi saada myös merkittävästi edullisemman lainatarjouksen ja maksimoitua säästöt oman lainan korko- ja hoitokustannuksissa.

Creditum-palvelun tavoite on tarjota suomalaisille kuluttajille helppo tapa säästää lainakuluissa.

Palvelun käyttö on täysin ilmaista, eikä hakemuksen lähettäminen sido sinua mihinkään. Voit katsoa ensin minkälaisia tarjouksia saat ja päättää sitten otatko lainaa vai et.

Jo tuhannet kuluttajat ovat käyttäneet palveluamme. Se on täysin suomalainen ja yhteistyökumppanimme ovat tunnettuja ja vakavaraisia lainanmyöntäjiä ja heillä on Suomen Finanssivalvonnan hyväksyntä.

Täytä hakemus